Ανακαλύψαμε την πιο sustainable γωνιά του καλοκαιριού


The Jennettes

3 Αυγούστου 2021

Ανακαλύψαμε την πιο sustainable γωνιά του καλοκαιριού

Τα τελευταία χρόνια τα brands κάνουν στροφή προς τη βιωσιμότητα και υιοθετούν όλο και πιο συχνά πράσινες και eco friendly πρακτικές. Η PERGA, είναι ένα από τα καταστήματα, που επιδιώκουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέσα από το sustainability.

Όπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποί της: «Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο την εμπειρία των ανθρώπων με τις θαλάσσιες δραστηριότητες στη δική μας γειτονιά του πλανήτη. Σε ένα άθλημα που το αγκαλιάζει το νερό, του δίνει πνοή ο άνεμος και τροφοδοτείται από την ανθρώπινη προσπάθεια, στις αθλητικές δραστηριότητες γενικότερα αλλά και στην αναψυχή, το όραμά μας είναι να εφοδιάσουμε την ανθρωπότητα με τα κατάλληλα μέσα για να απολαύσει τη θάλασσα στοχεύοντας στην περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα».

Πρόκειται λοιπόν για έναν προορισμό βιώσιμων λύσεων, αφού φιλοξενεί εμπορικά σήματα που πρεσβεύουν την αξία της βιώσιμης και ηθικής μόδας και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα υλικών για μέγιστη απόδοση και διάρκεια στη χρήση.

Η PERGA φιλοξενεί το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα του Στρατή Ανδρεάδη, τις εξαιρετικές συλλογές της ελληνικής μάρκας SALTY BAG, ένα ελληνικό brand που κατασκευάζει τσάντες, σακίδια και βαλίτσες αποκλειστικά από ήδη χρησιμοποιημένα, ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

jenny.gr

Η ελληνική εταιρία Salty Bag δημιουργήθηκε για να σχεδιάζει και να κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, υψηλής αντοχής, μέσω της επανάχρησης και αξιοποίησης υλικών, με γνώμονα τον χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

H ναυαρχίδα των sustainable brands του καταστήματος, ουσιαστικά επαναχρησιμοποιεί πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους στη θάλασσα, δίνοντάς τους νέα αξία και ζωή, θέλοντας να μας υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο.

Oι SALTY BAG είναι οι τσάντες που θέλουμε στην συλλογή μας το καλοκαίρι. Ανθεκτικές, ευέλικτες και ταυτόχρονα στιλάτες, είναι απαραίτητες για κάθε καλοκαιρινή μας εξόρμηση, μεγαλύτερη ή μικρότερη. Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, σε κάθε ταξίδι οι SALTY BAG γίνονται ο καλύτερος συνταξιδιώτης.

jenny.gr

Από την άλλη, η PERGA, καλωσορίζει μια ολοκαίνουρια άφιξη στην οικογένεια της, την αυστραλιανή μάρκα ΕΤΙΚΟ, ένα καθαρόαιμο ethical brand με επίκεντρο αποστολής την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάργηση των πρακτικών καταχρηστικής εκμετάλλευσης που παραδοσιακά εφαρμόζουν οι αλυσίδες εφοδιασμού της βιομηχανίας. Με προέλευση ονομασίας από την ελληνική λέξη ηθικό και με διακρίσεις που επιβεβαιώνουν τις θεμιτές πρακτικές της, η ETIKO ήταν το πρώτο fashion brand σε όλο το νότιο ημισφαίριο που απέκτησε την πιστοποίηση FairTrade, όπως και την παγκόσμια πιστοποίηση Β Corporation.

jenny.gr

Η PERGA υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι μία limited edition σειρά από σαγιονάρες ETIKO, οι οποίες κατασκευάζονται FairTrade από ένα μείγμα πιστοποιημένου φυσικού και ανακυκλωμένου πλαστικού και διακρίνονται εκτός από την άνεσή τους για τον οικολογικό τους χαρακτήρα. Κάθε αγορά θα συμβάλλει άμεσα στην υποστήριξη της διατήρησης και της προστασίας της άγριας ζωής, με το 10% των εσόδων να πηγαίνει απευθείας στην στήριξη του έργου περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως η Sea Shepherds, η Free The Bears και πολλές άλλες.

Έτσι, λοιπόν, η PERGA αναδεικνύεται στην πιο sustainable γωνιά του καλοκαιριού, με όλα όσα χρειαζόμαστε για τις διακοπές μας, και όχι μόνο!