REAL LIFE WHO

5 τρόποι που οι γυναίκες μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα αν είναι ενωμένες


The Jennettes

6 Αυγούστου 2021

5 τρόποι που οι γυναίκες μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα αν είναι ενωμένες

Ακολουθεί μια ριζοσπαστική ιδέα: Αντί να είστε ανταγωνιστικές με άλλες γυναίκες - τόσο στο χώρο εργασίας όσο και πέρα ​​από αυτόν- φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν οι γυναίκες ενώνονταν πιο εύκολα (και πιο τακτικά) για να στηρίξουν η μία την άλλη. Φανταστείτε γυναίκες να συσπειρώνονται για να εξαλείψουν την κουλτούρα του ανταγωνισμού που μας οδήγησε να ανταγωνιζόμαστε μεμονωμένα για τη θέση μας στην κορυφή.

Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς έναν τέτοιο κόσμο, σωστά; Αυτό μοιάζει με ουτοπία. Αλλά δεν είναι για τη Stephanie Redlener, ιδρύτρια της Lioness, μιας υπόγειας κοινωνίας για γυναίκες ηγέτες. Ο Redlener έχει περάσει δεκαετίες δουλεύοντας με γυναίκες σε εταιρείες που βρέθηκαν στο Fortune 500 όπως η IBM και η TD Ameritrade, βοηθώντας τις να βρουν τη φωνή τους και να ανέβουν στην προσωπική τους ζωή και σταδιοδρομία.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο της Redlener, "The Race to Shatter the Glass Ceiling Is Not a Sprint It's a Relay", η founder των Lioness μιλάει για το πόσο επιζήμια μπορεί να είναι η κουλτούρα του ανταγωνισμού μεταξύ των γυναικών - και προτείνει τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να αρχίσουν να υποστηρίζουν ενεργά η μία την άλλη περισσότερο. Φυσικά, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό. Εδώ είναι το πολύ σημαντικό βήμα: Όταν η δυναμική αλλάζει και οι γυναίκες σταματούν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και αρχίζουν να υποστηρίζουν η μία την άλλη, είμαστε όλες πιο επιτυχημένες και οικονομικά.

«Επειδή οι γυναίκες δεν έχουν διδαχθεί να αλληλοϋποστηρίζονται, υπάρχει μια κουλτούρα ζήλιας», λέει η Redlener, η οποία είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της στρατηγικής ταλέντων στην συμβουλευτική εταιρεία boutique Gather. «Υπάρχει μια ανείπωτη θεωρία ότι υπάρχει χώρος μόνο για μια γυναίκα (ή, πολύ λίγες) στην κορυφή. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον αντιπαλότητας και ένα πρόσφορο έδαφος για τη ζήλια μεταξύ των γυναικών, που αποθαρρύνει τις γυναίκες να αλληλοϋποστηρίζονται».

Η Redlener λέει ότι αυτή η νοοτροπία συνέβαλε σε μια πραγματικότητα στην οποία υπάρχουν μόνο 41 γυναίκες CEO σε εταιρείες του Fortune 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, η αντιπαλότητα και η έλλειψη υποστήριξης μεταξύ των γυναικών παίζει βασικό ρόλο στο να κρατήσει τις γυναίκες εκτός ηγετικών θέσεων», λέει.

Με τέτοια στατιστικά στο μυαλό, η Redlener μοιράστηκε πρόσφατα συμβουλές που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αρχίσουν να αλληλοϋποστηρίζονται και έτσι να κερδίζουν μαζί περισσότερα.

Μοιραστείτε μεταξύ σας οικονομικά στοιχεία


Αυτό μπορεί να είναι μια άλλη νέα ιδέα, αλλά οι γυναίκες δεν μιλούν τακτικά για χρήματα μεταξύ τους. Δεν έχουμε τη συνήθεια να μοιραζόμαστε στοιχεία μισθού ή πολλές άλλες οικονομικές λεπτομέρειες. Επειδή, βέβαια, η κοινωνία μάς έχει κάνει να πιστεύουμε ότι η αποκάλυψη τέτοιων λεπτομερειών είναι ταμπού. Αλλά το θλιβερό γεγονός είναι ότι, όταν δεν μιλάμε ανοιχτά για τέτοια κρίσιμα θέματα, βλάπτει τις γυναίκες μακροπρόθεσμα.

"Βλέπω πολλές γυναίκες να μην μοιράζονται η μία την άλλη. Όσο περισσότερα μπορούμε να μοιραζόμαστε μεταξύ μας σε διαφορετικά φόρουμ και ομάδες, τόσο περισσότερο σηκώνει το πέπλο ή την κουρτίνα. 

Οι γυναίκες, σύμφωνα με την Redlener, θα πρέπει να κάνουν η μία στην άλλη τέτοιες ερωτήσεις όπως «Πόσα βγάζεις;» και «Πόσα θέλεις να βγάλεις;» Με το να μην αφήνουμε ο ένας τον άλλον στο σκοτάδι για τέτοια θέματα, μπορούμε να δώσουμε δύναμη ο ένας στον άλλον να είναι πιο τολμηρες όσον αφορά τους μισθούς και τους ευρύτερους οικονομικούς στόχους.

«Οι γυναίκες συχνά σκέφτονται "είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να βγάζω τόσα πολλά χρήματα. Είναι αρκετά"», συνεχίζει η Redlener. «Αν το αλλάξουμε αυτό δεν θα είμαστε πλέον στο σκοτάδι για αυτά τα πράγματα».

jenny.gr

Περιορίστε το χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αφήστε κάτω το τηλέφωνο. (Ξέρω, είναι δύσκολο) Αλλά όλος αυτός ο χρόνος που περνάτε στο Facebook, το Instagram και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας. Και συχνά αυξάνει την ανταγωνιστικότητά σας με τις άλλες γυναίκες στις κοινωνικές πλατφόρμες τις οποίες αφιερώνετε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Γνωρίζετε αυτά για τα οποία μιλάω - γυναίκες των οποίων τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν τη ζωή τους να φαίνεται τέλεια, λαμπερή, στιλάτη και επιτυχημένη.

Απομακρύνθείτε. Κάντε το για τον εαυτό σας και για το συλλογικό καλό όλων των γυναικών.

«Σκεφτείτε το ως μια πρακτική συναισθηματικής υγιεινής», λέει η Redlener. «Περιορίστε το χρόνο που ξοδεύετε κάνοντας σύγκριση. Νομίζω ότι αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό μας με αυτό που βλέπουμε στα κοινωνικά μέσα. Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους είναι απλώς καταστροφικό. Θα σας απογοητεύσει».

Γιορτάστε τον εαυτό σας

Χρησιμοποιήστε όλο αυτό το διάστημα που δεν βρίσκεστε στα κοινωνικά μέσα για να γιορτάσετε τον εαυτό σας (αυτό θα βοηθήσει και άλλες γυναίκες μακροπρόθεσμα και θα ελαχιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα).

Ζούμε σε μια κουλτούρα που απογοητεύει τις γυναίκες. Αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι μας και ως αποτέλεσμα, καταλήγουμε να υποχωρούμε από την πραγματική μας δύναμη και να αναπτύσουμε έναν μια ισχυρή, ενοχική κριτική.

"Αφιερώστε 10 λεπτά καθημερινά στο ημερολόγιο και γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας, ξεκαθαρίζοντας τις επιθυμίες σας και αναγνωρίζοντας αυτό για το οποίο είστε ευγνώμονες", λέει η Redlener.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί όταν οι γυναίκες αρχίζουν να γιορτάζουν τον εαυτό τους πιο συχνά, έχει επίσης ως αποτέλεσμα να υποστηρίζουν τις άλλες πιο εύκολα, λέει ο Redlener. Που μας οδηγεί στο επόμενο σημείο.

jenny.gr

Είναι οk να περιαυτολογείτε

Ενώ η Redlener μας παροτρύνει να απομακρυνθούμε από τα κοινωνικά μέσα, είναι επίσης σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να μοιραστείτε ανοιχτά τις επιτυχίες σας στη ζωή. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει άλλες γυναίκες. 

Έχουμε πολλές επιτυχίες τις οποίες, συνηθίζουμε να αποσιωπούμε για να μην φανούμε αλαζόνες. 

Αυτό είναι λάθος, καθώς αν μιλήσουμε ανοιχτά για τα επιτεύγματα μας, μόνο τότε θα εμπνεύσουμε και τις άλλες. Και τότε είναι που όλες καταφέρνουμε περισσότερα, οικονομικά και όχι μόνο.

Γιορτάστε άλλες γυναίκες

Και εδώ είμαστε. Νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, αισθανόμαστε ενδυναμωμένες, μοιραζόμαστε ανοιχτά τις επιτυχίες μας - και έτσι, είμαστε έτοιμες να γιορτάσουμε πλήρως και πραγματικά τις άλλες γυναίκες, ενδυναμώνουμε η  μία την άλλη και σαν μια γροθιά νικάμε.