UPDATE #NOW

Επίθεση με βιτριόλι - Ιατροδικαστής: «Για μένα ο κίνδυνος για την Ιωάννα δεν έχει τελειώσει»


5 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι - Ιατροδικαστής: «Για μένα ο κίνδυνος για την Ιωάννα δεν έχει τελειώσει»

«Έχω αντιληφθεί τη βαριά σωματική βλάβη που έχει υποστεί. Για μένα ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει, δεν μπορεί να εκτίθεται στον ήλιο, δεν μπορεί να καταναλώνει φαγητά και υγρά» είπε ο ιατροδικαστής που κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι από την Εφη Κακαράντζουλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Συνεχίζεται στο Εφετείο για δεύτερη ημέρα η ακρόαση των μαρτύρων στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι από την Εφη Κακαράντζουλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πριν από 1,5 χρόνο στην Καλλιθέα. Σήμερα (5/10) εξετάστηκαν οι γιατροί της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με την κατάθεση της πλαστικού χειρουργού του Θριασίου, Μαρίας Καλοφώνου που βρίσκεται από την αρχή στο πλευρό της Ιωάννας κι εν συνεχεία του ιατροδικαστή που εξέτασε την κ. Παλιοσπύρου.

Η κατηγορούμενη αιφνιδίασε την Ιωάννα ενώ η ποσότητα του καυστικού υγρού που της έριξε θα μπορούσε να της προκαλέσει θάνατο, κατέθεσε στο δικαστήριο ο Σωκράτης Τσαντίρης. «Η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. Οταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο. Ως ράντισμα με μικρό στόμιο πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος.

Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Εδώ έριξε μια μεγάλη ποσότητα άπαξ από την αριστερή πλευρά» είπε ο ιατροδικαστής.

«Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ απήνης κι αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή, άρχισαν να διαβρώνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα. Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος. Το πιθανότερο είναι το πέταξε ευθεία».

Σχετικά με το καυστικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε ο ιατροδικαστής είπε: «Όσον αφορά τη χημική ουσία, είναι εξαιρετικά διαβρωτική, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Το θύμα θα μπορούσε να έχει απωλέσει τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εισέπνευσε, ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικά. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο» ανέφερε και τόνισε ότι «ήταν πολύ γρήγορη η μεταφορά της στο νοσοκομείο». Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.