«Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας» έχει αγαπηθεί κάθε Κυριακή από μικρούς και μεγάλους


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2022

«Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας» έχει αγαπηθεί κάθε Κυριακή από μικρούς και μεγάλους
Η παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ από την Κυριακή 06 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή παρουσιάζει το έργο «Ο Θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας», της Βάσιας Αργέντη, μια διαδραστική παράσταση με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που μας μεταφέρει στο 2124 και μας μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ :

1. ELA MAZI : Μια παράσταση που προάγει την ατομική ευθύνη για την σωτηρία του Περιβάλλοντος!! Με μία πολύ χαριτωμένη αναδρομή στο παρελθόν μας ταξιδεύει σε αρκετές χώρες για να μάθουμε την προέλευση των λουλουδιών!!!! Με πολλές στιγμές γέλιου ..και διάδραση κατάφεραν να μας μεταδώσουν την καλή τους διάθεση και να ενισχύσουν την οικολογική μας συνείδηση!

Jenny.Gr



2. TIMES4KIDS: Μια νεα παράσταση που μας διδάσκει την οικολογική συνείδηση, μας θυμίζει πόσο πολύ πρέπει να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον το οποίο ζούμε, για τον αέρα που αναπνέουμε για τα δέντρα που μας δίνουν το οξυγόνο. Μια παράσταση με έντονο το στοιχείο της κωμωδίας, εκείνης της κωμωδίας που χαρίζει άφθονο γέλιο στον θεατή, γέλιο που βγαίνει αυθόρμητα από μικρούς και μεγάλους. Μια παράσταση που καταπιάνεται με το ευαίσθητο θέμα της οικολογίας μετατρέποντας την γνώση σε επίγνωση με έναν τρόπο παραμυθένιο. Μια υπέροχη νέα θεατρική παράσταση στο θέατρο Αλφα.


3. ΘΕΑΤΕΣ :

  • Εξαιρετική παράσταση με πολλά και ενδιαφέροντα μηνύματα για τα παιδιά. Μια όμορφη διαδραστική παράσταση με χιούμορ και πολύ καλές ερμηνείες. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε κι εμείς μαζί με τα παιδιά μας. (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)
  • Εξαιρετική παράσταση, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Με χιούμορ και ευαισθησία και άψογη καλλιτεχνική προσέγγιση. Μια πραγματική θεατρική εμπειρία! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)
  • Η παράσταση είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ !! Δεν είναι μόνο για παιδιά. Πιστεύω ότι πρέπει να την παρακολουθήσουν όλες οι ηλικίες, γιατί περνάει μηνύματα Οικολογικής συνείδησης και ανιδιοτελούς, αγνής αγάπης, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας. Οι ηθοποιοί καταπληκτικοί !!!! Μπράβο (ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ)
  • Στο φιλόξενο θέατρο Άλφα Ληναίος περάσαμε ένα ευχάριστο δίωρο γεμάτο μηνύματα για το περιβάλλον. Ο ευφάνταστος τρόπος μεταφοράς σε διάφορους τόπους και χρόνους τράβηξε το ενδιαφέρον μας και κατάφερε να μη κάνει καθόλου βαρετή την παράθεση μύθων για την προέλευση ονομασίας των φυτών. Μη σας τρομάζει η μεγάλη διάρκεια, έχει και διάλειμμα. (ΤΙΜΕ4ΚΙDS)
  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΡΕΤΗ(7ΧΡΟΝΩΝ). ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΓΕΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ. ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΦΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΘΕΤΟ. (ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ)
Jenny.Gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ :

  1. "Η δημιουργία είναι γέννηση και η γέννηση μόνο χαρά μπορεί να δώσει. Οπότε, αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή από τη δική μου θέση, θα ήταν αυτή: Η Τέχνη είναι λύτρωση και πάντα το κοινό την επιζητά. Στο χέρι μας είναι να δώσουμε ωραίες παραστάσεις με νοήματα, προβληματισμούς αλλά και μπόλικη δόση χιούμορ, που είναι απαραίτητη στις μέρες μας".
    Πηγή: kallitexnes.gr

  2. «Θεώρησα ότι πρέπει να δημιουργήσω παραστάσεις που θα τις «λαχταρούν» τα παιδιά»
    Πηγή: paidiko-theatro.gr

  3. Το θέμα της παράστασης μας αφορά όλους και ίσως οι μεγαλύτεροι να συνειδητοποιούμε περισσότερο τα λάθη που έχουμε κάνει απέναντι στο περιβάλλον και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το περάσουμε και στα παιδιά μας»
    Πηγή: athina984.gr

  4. Η παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ παρουσιάζει από τον Νοέμβριο το υπέροχο έργο «Ο Θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας», της Βάσιας Αργέντη, μια διαδραστική παράσταση με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που μας μεταφέρει στο 2124 και μας μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
    Πηγή: mama365.gr

    - Είναι μια εξαιρετική παράσταση που συνιστούμε ανεπιφύλακτα τόσο στους γονείς, όσο και στους εκπαιδευτικούς.
Jenny.Gr

Μέσα από τα «ταξίδια» της Μαργαρίτας και της παρέας της, τα παιδιά γνωρίζουν τις παραδόσεις κάθε χώρας αλλά και τους μύθους κάθε λουλουδιού. Συμπάσχουν με την αγωνία των ηρώων και γίνονται άμεσοι βοηθοί για τη σωτηρία τους. Συνειδητοποιούν την αξία της ανακύκλωσης αλλά και τη σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας, την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα εργοστάσια και τα μέσα μεταφοράς, το φαινόμενο του «θερμοκηπίου» κ.α. Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη σωτηρία του πλανήτη με θέληση και αγάπη, μέσα από χιούμορ, συγκινήσεις, προβληματισμούς και ενισχύουν την οικολογική τους συνείδηση.


Ένα έργο καρδιάς για το περιβάλλον και την υπέροχη φύση μας!

Jenny.Gr

Λίγα λόγια για το έργο:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2124. Η μικρή Μαργαρίτα ενημερώνεται ότι σε 24 ώρες θα καταστραφούν όλα τα λουλούδια. Αμέσως, αποφασίζει να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της. Με τη φίλη της την Τριανταφυλλιά, επισκέπτονται τον σοφό γέρο-Πλάτανο κι εκείνος τους εξηγεί τι πρέπει να κάνουν για να σωθεί όλη η λουλουδοοικογένειά τους. Σκοπός είναι να μαζέψουν όλα τα λουλούδια και να τα οδηγήσουν στον πλανήτη Ανθοχώρα, που με πολύ κόπο έχουν δημιουργήσει, για να σωθούν από την επικείμενη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι.

Μπροστά στα μάτια της Μαργαρίτας, αλλά και των μικρών μας φίλων, ξετυλίγονται οι μύθοι των λουλουδιών, ταξιδεύοντας στη χώρα προέλευσής τους και μαθαίνοντας την ιστορία τους. Ιαπωνία, Αραβία, Ρωσία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που επισκέπτεται η λουλουδοπαρέα μας. Την παρέα συμπληρώνουν ο φωτεινός Ήλιος και ο κύριος Μπερδεψούρας, ένας αξιαγάπητος καλικάντζαρος που επικοινωνεί μοναδικά με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές.


Συντελεστές :

  • Κείμενο: Βάσια Αργέντη
  • Σκηνοθεσία: Μαρουσώ Γεωργοπούλου
  • Μουσική: Ανδρέας Καρανίκας
  • Χορογραφίες: Νικόλας Μαρκάκης
  • Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
  • Φωτογραφίες: Χάρης Εργατίδης
  • Trailer : Στέφανος Κοσμίδης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:

Γιώτα Βόκαλη, Αριστείδης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Νίκη Φραγκέλλη

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή στις 3:00 και καθημερινά Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Τιμές εισιτηρίων

Τιμή: 12€ στο ταμείο και μέσω viva


Δείτε εδώ το trailer της παράστασης «Ο Θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας»