Η Sistech υποστηρίζει 19 γυναίκες πρόσφυγες σε εκδήλωση δικτύωσης στον Πειραιά για την ένταξή τους στον τομέα της Τεχνολογίας


JTeam

25 Ιουλίου 2023

Η Sistech υποστηρίζει 19 γυναίκες πρόσφυγες σε εκδήλωση δικτύωσης στον Πειραιά για την ένταξή τους στον τομέα της Τεχνολογίας
Η Sistech για άλλη μια χρονιά στην εκδήλωση δικτύωσης της, συγκεντρώνει τις ελληνικές εταιρείες που θέλουν να κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα προς τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση υποστηρίζοντας την ένταξη ταλαντούχων προσφύγων γυναικών στο εργατικό δυναμικό τους.

Μετά από 5 μήνες εντατικής εκπαίδευσης & καθοδήγησης, οι 19 γυναίκες πρόσφυγες που υποστηρίζονται από τη Sistech, θα παρουσιάσουν τα επαγγελματικό τους project στους Ψηφιακούς & Τεχνολογικούς τομείς στις 27 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά. Η δουλειά τους θα παρουσιαστεί σε πάνελ επαγγελματιών HR & IT από το ελληνικό οικοσύστημα.

Πλαισιώνοντας την βραδιά με ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων πληροφορικής, web development, data analysis, UX-UI design, digital project management & IT support και με περισσότερες από 6 εθνικότητες να εκπροσωπούνται, η φετινή εκδήλωση της Sistech φέρνει κοντά τις γυναίκες πρόσφυγες που θέλουν να τα καταφέρουν στην τοπική αγορά εργασίας, με recruiters και εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών που αναζητούν νέα ταλέντα.

Jenny.Gr

Αυτή θα είναι η δεύτερη εκδήλωση δικτύωσης της Sistech στην Ελλάδα, μια εκδήλωση γιορτή για τα ταλέντα των γυναικών προσφύγων καθώς και για τις εταιρείες που υποστηρίζουν την επαγγελματική τους ένταξη και έχουν ως στόχο να τις προσλάβουν. Η Sistech ξεκίνησε το πρώτο της πρόγραμμα στην Ελλάδα το 2021, το οποίο
συνδιαμορφώθηκε με γυναίκες πρόσφυγες και τοπικούς επαγγελματίες της τεχνολογίας, με στόχους:


Α) να δώσουν τη δυνατότητα στις γυναίκες πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικές και ψηφιακές ευκαιρίες, και
Β) να επιτρέψουν στις εταιρείες τεχνολογίας να έχουν πρόσβαση σε προσφυγικά ταλέντα.

Μέχρι στιγμής, οι εκθέσεις που έχουν γίνει από ανεξάρτητους φορείς για τα προγράμματα της Sistech κατά τη διάρκεια των ετών δείχνουν ότι τα προγράμματα αποδίδουν
και οι γυναίκες πρόσφυγες υπογράφουν τις πρώτες τους συμβάσεις εργασίας. Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 71% των γυναικών προσφύγων βρήκαν μια ευκαιρία στο τομέα εργασίας της επιλογής τους (πρώτη θέση εργασίας, πρακτική άσκηση ή εντατική κατάρτιση στον τομέα της τεχνολογίας και της ψηφιακής τεχνολογίας). Ο αντίκτυπος στις συμμετέχουσες πέρα από το επαγγελματικό τους σχέδιο και τις ευκαιρίες απασχόλησης, επεκτείνεται στις οικογένειες και τις κοινότητές τους.

Η Sistech προσφέρει δωρεάν και ολιστική υποστήριξη η οποία είναι βασισμένη σε τρεις πυλώνες:
- 1)την καθοδήγηση
- 2)την εκπαιδευτική κατάρτιση από εθελοντές επαγγελματίες
- 3) τις εκδηλώσεις δικτύωσης

Jenny.Gr

Επιπλέον, η Sistech καλύπτει τα έξοδα που σχετίζονται με τις ειδικές ανάγκες των συμμετεχουσών όπως, τα μαθήματα γλώσσας, της φύλαξης παιδιών για να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου στην εκπαίδευση, τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής σε περίπτωση συνεντεύξεων, υπολογιστές και wifi κ.λπ.

Γνωρίστε τη Sistech και τις 19 ταλαντούχες γυναίκες πρόσφυγες έτοιμες να εισέλθουν στον τομέα της τεχνολογίας στις 27 Σεπτεμβρίου στις 6:30μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς, 185 31)

Jenny.Gr

Γνωρίστε μας καλύτερα

Η Sistech είναι μια ευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2017 από τη βραβευμένη κοινωνική επιχειρηματία Joséphine Goube (Forbes 30 under 30, Prix Margaret by La Femme Digitale, Marie Claire UK Awards, Maserati 100) με σκοπό να υποστηρίξει τις γυναίκες πρόσφυγες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες και βιώσιμες ευκαιρίες εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Με παρουσία στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, ο οργανισμός έχει υποστηρίξει περισσότερες από 250 γυναίκες πρόσφυγες μέσα σε 5 χρόνια με την υποστήριξη σχεδόν 450 εθελοντών και 20 εταιρειών από τον τεχνολογικό και ψηφιακό τομέα.


Στην Ελλάδα, η Cisco και το Ίδρυμα Western Union αποτελούν τους πυλώνες της χρηματικής υποστήριξης του έργου της Sistech.