Φεστιβάλ Burning Man: Ένας νεκρός και χιλιάδες εγκλωβισμένοι ύστερα από έντονες καταιγίδες


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2023

Φεστιβάλ Burning Man: Ένας νεκρός και χιλιάδες εγκλωβισμένοι ύστερα από έντονες καταιγίδες
@trevorhughes / instagram
Ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ των ΗΠΑ. οδήγησε σε χιλιάδες εγκλωβισμένους και έναν νεκρό

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, Αμερικανοί πολίτες και όχι μόνο, συρρέουν έως την Νεβάδα, προκειμένου να δώσουν το παρών σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα παγκοσμίως. Ο λόγος για το «Burning Man Festival», το οποίο φέτος επλήγη από τις σφοδρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του να βουλιάξουν κυριολεκτικά, στη λάσπη.

Τα καιρικά φαινόμενα στο φεστιβάλ Burning Man, που πραγματοποιείται στην έρημο Black Rock στη Νεβάδα, ήταν τόσο έντονα, που η πρόσβαση σε αυτό διακόπηκε, ενώ όσοι έμεναν στο κάμπινγκ κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες να σώσουν τα πράγματα που είχαν μαζί τους.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής στο φεστιβάλ. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του, σύμφωνα με το BBC.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί εκεί το Σάββατο. Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους παρευρισκόμενους να παλεύουν να περπατήσουν μέσα στις λάσπες. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «δεν επιτρέπεται η οδήγηση μέχρι να στεγνώσει η λάσπη με εξαίρεση τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», ενώ δόθηκε έκκληση στους συμμετέχοντες του φεστιβάλ να μαζέψουν τα πράγματά τους και να βρουν έναν ζεστό και ασφαλή χώρο.