CELEBRITIES

Η προκλητική γυναίκα των 20’s Josephine Baker


12 Ιουλίου 2013

Γνωρίστε την πολυτάλαντη diva που άφησε την δική της ιστορία.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1906 στο Saint Louis των ΗΠΑ. Το πραγματικό της όνομα ήταν Freda Josephine McDonald, ήταν μία επιτυχημένη τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά και χορεύτρια. Ο περίφημος χορός “banana dance”, την χαρακτήρισε και την έκανε διάσημη. Η προκλητική ενδυμασία της είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη συντηρητική δεκαετία των 20’s.

Δείτε το video που ακολουθεί, και θαυμάστε την Josephine Baker με την προκλητική της ενδυμασία να χορεύει το διάσημο χορό της:

Η ίδια αγωνίστηκε πολύ για τα δικαιώματα των γυναικών και διεκδίκησε την αναγνώριση του γυναικείου φύλου. Είχε υιοθετήσει 12 παιδιά διαφορετικού χρώματος και θρησκείας. Ήταν και ένα από τα κυριότερα μέλη μίας σπουδαίας αντιρατσιστικής οργάνωσης εκείνης της εποχής.

Ήταν η πρώτη αφροαμερικάνα γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε κινηματογραφική ταινία. Η φήμη που απέκτησε τότε ήταν μεγάλη, όπως και η αναγνώριση για τα όσα έκανε.

Μία σπουδαία γυναικεία προσωπικότητα με τρομερή δυναμικότητα που έκανε πολλά για το γυναικείο φύλο, βοήθησε τα μικρά παιδιά και έσπασε τα στερεότυπα εκείνης της εποχής που ήθελαν τη γυναίκα ως ένα άβουλο πλάσμα.

Έφυγε από τη ζωή στις 12 Απριλίου του 1975, το ταλέντο της αλλά και το έργο της έχουν μείνει αξέχαστα σε όλους και το στιλ της έχει κυριαρχήσει στο χώρο της μόδας. Δεν είναι λίγα τα editorial μόδας που έχουν γίνει εμπνευσμένα από το μοναδικό στιλ της. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:  [gallery-169554] Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.