CELEBRITIES

Η Amal Alamuddin προγραμματίζει να έρθει στην Ελλάδα


4 Οκτωβρίου 2014

Για τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η άφιξη της επιτυχημένης δικηγόρου και συζύγου του George Clooney, Amal Alamuddin στην Αθήνα. Η κομψή κυρία Clonney θα έρθει στη χώρα μας για μια προσωπική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να πάρει πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα από τους Βρετανούς.

Η Αμάλ Αλαμουντίν έχει πάρει προσωπικά το θέμα των ελληνικών μαρμάρων και δηλώνει αποφασισμένη να τα φέρει πίσω στην Ελλάδα. Θα φτάσει στη χώρα μας με απευθείας πτήση από το Λονδίνο έχοντας στο πλευρό της δύο ακόμα συνεργάτες της αλλά και τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

Η αγάπη της Αμάλ για την Ελλάδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Amal επισκέπτεται την Ελλάδα, καθώς η ίδια παραδέχεται πως λατρεύει τη χώρα μας. Ερχόταν λοιπόν τόσο ως φοιτήτρια, αλλά και με το σύζυγό της George Clooney, με τον οποίο επισκέφτηκαν πρόσφατα το νησί της Σκιάθου. Η επιτυχημένη δικηγόρος και η ομάδα της θα μείνουν στη «Μεγάλη Βρετανία» στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η Αμάλ δεν έχει εκφράσει κάποια ιδιαίτερη επιθυμία για την παραμονή της στη σουίτα του ξενοδοχείου. Επιπλέον, τόνισε πως δε θέλει να δεχτεί κανενός είδους γαμήλιο δώρο, καθώς όπως δηλώνει, δεν έρχεται για να διαφημίσει τον γάμο της, αλλά για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το πρωί της επόμενης μέρας, στις 14 Οκτωβρίου, ώρα 10 το πρωί η Amal θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης για να δει από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα. Θα ακολουθήσει γεύμα με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αργότερα η δικηγόρος θέλει να επισκεφτεί και άλλες ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας. Στις 15 Οκτωβρίου η Amal θα εγκαταλείψει την Ελλάδα πλήρως ενημερωμένη και έχοντας λάβει όλο το ιστορικό της υπόθεσης των ελληνικών μαρμάρων, ώστε να το μελετήσει και να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί νομικά για ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή των μαρμάρων.

Η μάχη της Λιβανο-Βρετανίδας ενάντια στη χώρα της

Η Amal παρότι έχει βρετανικές ρίζες, είναι αποφασισμένη να ταχθεί ενάντια της επιθυμίας της Βρετανίας να κρατά τα γλυπτά του Παρθενώνα. Από την πρώτη στιγμή που το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο ύστερα από ερώτηση ελληνίδας δημοσιογράφου στονGeorge Clooney για τον αν θα πρέπει τα μάρμαρα να γυρίσουν στην Ελλάδα, η Amal είχε πάρει την απόφασή της. Μόλις ανακοίνωσε στον Clooney ότι θα έρθει στη χώρα μας για να βοηθήσει στην επιστροφή των γλυπτών, ο ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό της και της είπε πόσο πολύ συμφωνεί με αυτήν της την απόφαση. «Αν καταφέρεις να πάρεις πίσω τα μάρμαρα από τους Βρετανούς, θα είσαι μια ηρωίδα για την Ελλάδα. Θα σου δώσουν και ένα νησί για δώρο όπως στον Antony Quinn», φέρεται να  είπε ο George στην αγαπημένη του.

Τώρα πια έχουμε ακόμα έναν λόγο να θαυμάζουμε την Amal Alamuddin. Δε συμφωνείτε; Το διαβάσαμε στο koolnews.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.