CELEBRITIES

Geraldine Mock: Η πρώτη γυναίκα που γύρισε τον κόσμο "πετώντας"


5 Οκτωβρίου 2014

Geraldin-Mock-570-585x600-1.jpg

Η Geraldine «Jerrie» Mock- η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να πετάξει μόνη της με αεροπλάνο. Στα 38 της χρόνια ηMock, μητέρα τριών παιδιών έμελλε να κάνει αυτό που μέχρι τότε φάνταζε απίθανο. Στις 19 Μαρτίου του 1964-μια εποχή που καμία γυναίκα δεν είχε πετάξει μακρύτερα από τις Μπαχάμες- η Mock απογειώθηκε από το Πορτ Κολόμπους  και κατάφερε να διασχίσει δύο ωκεανούς με ένα Τσέσνα 11 ετών που ήταν φρεσκοβαμμένο για να καλυφθούν οι ρωγμές και οι διαβρώσεις.

Geraldin-Mock1-570

Τα τελευταία λόγια που άκουσε από τον πύργο ελέγχου του Κολόμπους όταν απογειώθηκε ήταν: «Καλά, υποθέτω ότι είναι η τελευταία που  ακούμε τη φωνή της».

Στη διαδρομή αντιμετώπισε πολλά μηχανικά προβλήματα, καταιγίδες και δυσκολίες στην επικοινωνία. Κατά λάθος προσγειώθηκε σε μια απομονωμένη αεροπορική βάση στην Αίγυπτο και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι που έπεσε το σκοτάδι.

Την επόμενη ημέρα την άφησαν ελεύθερη. Συνέχισε το ταξίδι της και έφθασε στη Σαουδική Αραβία όπου όταν η μελαχρινή νεαρή κοπέλα βγήκε από το αεροπλάνο αντίκρισε ένα σιωπηλό πλήθος που περίμενε υπομονετικά για να βγει ο πιλότος. Όταν συνειδητοποίησαν ότι ο πιλότος ήταν γυναίκα, ο κόσμος ξέσπασε σε ζητωκραυγές και αναφώνησαν: Δεν είναι άνδρας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.