CELEBRITIES

Πώς θα περάσει το τελευταίο βράδυ στην Αθήνα η Amal Alamuddin;


16 Οκτωβρίου 2014

Εγγλέζα για μία ακόμη φορά, η Amal Clooney, κομψή στο λευκό της ταγιέρ, έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 το πρωί. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν υποδέχτηκε την Αμάλ Κλούνεϊ στην είσοδο.Οι φωτορεπόρτερς, περίμεναν ότι θα απαθανατίσουν την άφιξη της από κοντά, όπως εχθές, αλλά το βανάκι, που έχει αναλάβει τη μετακίνηση της ομάδας στην Αθήνα, πέρασε την είσοδο του Μαξίμου.Τρία λεπτά νωρίτερα, είχε φτάσει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας και η γενική γραμματέας, κ. Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί θεμάτων Πολιτισμού, κ. Δημοσθένης Δαβέττας. Περίπου τέσσερις ώρες έμεινε η Amal μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ξεναγήθηκε στα μοναδικά εκθέματα από τον διευθυντή του Μουσείο Δημήτρη Παντερμαλή αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα. Ως υψηλό πρόσωπο μάλιστα η Βρετανο-λιβανέζα δικηγόρος είχε την ευτυχία να ακουμπήσει με τα δάχτυλά της ορισμένα από τα αγάλματα, κάτι που είναι απαγορευμένο για όλους τους υπολοίπους κοινούς επισκέπτες του Μουσείου. Η Amal χάιδεψε τη Χιώτισσα, εντυπωσιάστηκε από το παιδί του Κριτίου, ρωτούσε πού βρίσκονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα και βλέποντας τις μετώπες να αιωρούνται αποκάλυψε στους συνομιλητές της ότι τα αντίγραφα δεν συγκρίνονται με τα αληθινά.

Οσοι τουρίστες πάντως επέλεξαν να επισκεφθούν σήμερα το Μουσείο-στολίδι της ελληνικής πρωτεύουσας και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την Amal αντέδρασαν ίσως με μεγαλύτερο ενθουσιασμό απ' ότι αν επρόκειτο για κάποια γαλαζοαίματη. Οι ξένοι επισκέπτες επευφημούσαν την σύζυγο του George Clooney και προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο μαζί της. Οι δεκάδες δημοσιογράφοι πάντως ήταν πιο τυχεροί από τους απλούς τουρίστες.

Για πρώτη φορά -μετά τα επίσημα εγκαίνια το 2009- το Μουσείο της Ακρόπολης κατακλύστηκε από ξένους ανταποκριτές που υπέβαλαν σκληρές ερωτήσεις στην τριάδα του βρετανικού δικηγορικού γραφείου (Clooney, Robertson και Palmer). Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που έκανε η δημοσιογράφος του Reuters αν ο George Clooney, σύζυγος της Amal, προτίθεται να λάβει μέρος στην υπόθεση της διεκδίκησης. «Αυτό θα το αποφασίσει προσωπικά ο σύζυγός μου», απάντησε η κύρια Clooney. Οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές του CNN, Reuters, Times, και άλλων διεθνών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Amal.

2168540

Μετά την ξενάγηση η κυρία Alamuddin έδωσε συνέντευξη Τύπου μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί, υπογράμμισε ότι ο Παρθενώνας είναι η κοιτίδα του σύγχρονου Παγκόσμιου Πολιτισμού και ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την επιστροφή των μαρμάρων.

Μετά την συνέντευξη η Amal συνέφαγε στο φημισμένο εστιατόριο του Μουσείου με εκλεκτή παρέα: την σύζυγο του πρωθυπουργού κυρία Γεωργία Σαμαρά, τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, την υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου. Το μενού τους περιελάμβανε σαλάτα με γαρίδες και ψαροροδέλες σολωμού, τα οποία συνόδευσαν με λευκό κρασί.

2168517

Οι φήμες λένε ότι ο περίπατος της Amal Alamuddin, στην Ακρόπολη δεν έγινε επειδή η γοητευτική δικηγόρος δεν διέθετε τα κατάλληλα παπούτσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας όσο και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη προθυμοποιήθηκαν να βρουν τα κατάλληλα «flat» παπούτσια για την Amal ωστόσο εκείνη αρνήθηκε ευγενικά, ίσως επειδή ήταν πολύ κουρασμένη. Απόψε το βράδυ η Amal θα δειπνήσει όπως όλα δείχνουν με το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το ζεύγος Βαρδινογιάννη παραθέτει το δείπνο σε πριβέ αίθουσα του ξενοδοχείου Athens Plaza. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη τέσσερις μήνες πριν ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco είχε ηγηθεί -μέσω συμποσίου στο μουσείο της Ακρόπολης- διεθνούς προσπάθειας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Το διαβάσαμε στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.