CELEBRITIES

Grammys 2015: and the winner is...


9 Φεβρουαρίου 2015

Sam_Smith_2.jpg

Χθες το βράδυ κατέκλυσαν το  "Staples Center" του Λος Άντζελες,  καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο για να παραστούν στην απονομή των Βραβείων Grammy 2015. Η μουσική τελετή που διήρκεσε 3,5 ώρες περιλάμβανε χορό, τραγούδι και εντυπωσιακές performanceς στη σκηνή. Κάθε χρόνο τα βραβεία τιμούν τους μουσικούς καλλιτέχνες, τους παραγωγούς, τους ηχολήπτες, και πολλές ακόμη ειδικότητες της διεθνούς βιομηχανίας της μουσικής.

Ο Βρετανός ερμηνευτής της σόουλ Sam Smith, ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Grammy καθώς το τραγούδι του "Stay with Me" ψηφίστηκε ως το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς κατακτώντας τον κορυφαίο τίτλο στη διεθνή μουσική σκηνή.

Το βραβείο Grammy για το κορυφαίο άλμπουμ κατέκτησε το "Morning Phase" του 44χρονου Αμερικανού μουσικού Beck, ο οποίος είχε να κυκλοφορήσει άλμπουμ εδώ και έξι χρόνια.

H Beyoncé βραβεύτηκε για την καλύτερη R&B ερμηνεία και ο Pharrell Williams για την καλύτερη pop ερμηνεία.

Έχοντας αποσπάσει τρία Grammy κατά τη χθεσινή τελετή, ο Φάρελ Ουίλιαμς εμφανίσθηκε με κοστούμι γκρουμ ξενοδοχείου για να ερμηνεύσει μαζί με χορωδία γκόσπελ και ηλεκτρική κιθάρα το  "Happy".

Οι χορευτές του φορούσαν φούτερ με κουκούλες όπως ο Τρέιβον Μάρτιν, ο άοπλος νεαρός μαύρος που σκοτώθηκε το 2012, σήκωσαν ψηλά τα χέρια πολλές φορές, σε μία αναφορά στο σύνθημα "Ψηλά τα χέρια μην πυροβολείτε" των διαδηλώσεων του κινήματος "Black lives matter", που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο των νεαρών μαύρων Ερικ Γκάρνερ και Μάικλ Μπράουν από τα πυρά λευκών αστυνομικών.

Κατά της βίας  ήταν και το  βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά του βιασμού και της συζυγικής βίας, που προβλήθηκε χθες στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Grammy.

«Μία στις πέντε γυναίκες περίπου στις ΗΠΑ πέφτει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού και περισσότερο από μία στις τέσσερις υπήρξε θύμα συζυγικής βίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι καλλιτέχνες έχουν τη μοναδική δύναμη να αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορές, να μας κάνουν να σκεφτούμε και να μιλήσουν για ό,τι είναι σημαντικό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Αμερικανός πρωθυπουργός.

Η πλήρης λίστα των νικητών:

Record of the Year

Sam Smith – "Stay With Me (Darkchild Version)"

Song of the Year

Sam Smith - "Stay With Me (Darkchild Version)" James Napier, William Phillips & Sam Smith, songwriters

Album of the Year

Beck - Morning Phase Beck Hansen, producer; Tom Elmhirst, David Greenbaum, Florian Lagatta, Cole Marsden Greif-Neill, Robbie Nelson, Darrell Thorp, Cassidy Turbin & Joe Visciano, engineers/mixers; Bob Ludwig, mastering engineer

Best New Artist

Sam Smith

Best Pop Duo/Group Performance 

A Great Big World With Christina Aguilera - "Say Something"

Best Traditional Pop Vocal Album

Tony Bennett & Lady Gaga - Cheek To Cheek

Best Pop Solo Performance

Pharrell Williams - "Happy"

Best Pop Vocal Album

Sam Smith - In The Lonely Hour

Best Rock Performance

Jack White - "Lazaretto"

Best Rock Album

Beck - Morning Phase

Best Rock Song

Paramore - "Ain't It Fun" Hayley Williams & Taylor York, songwriters

Best Alternative Rock Album

St. Vincent - St. Vincent

Best Metal Performance 

Tenacious D - "The Last In Line"

Best Rap Performance

Kendrick Lamar - "I"

Best Rap/Sung Collaboration

Eminem Featuring Rihanna - "The Monster"

Best Rap Song

Kendrick Lamar - "I" K. Duckworth & C. Smith, songwriters

Best Rap Album

Eminem - The Marshall Mathers LP2

Best R&B Performance 

Beyoncé Featuring Jay Z – "Drunk In Love" Δείτε όλους τους νικητές στο toratora.gr 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.