CELEBRITIES

Στη φυλακή η κληρονόμος του οίκου Nina Ricci


15 Απριλίου 2015

48-Arlette-Ricci-Rexaw.jpg

Στα 73 της χρόνια η Arlette Ricci, κληρονόμος του μεγάλου οίκου μόδας και αρωμάτων Nina Ricci, οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών εκ των οποίων τα δύο με αναστολή, ενώ οφείλει να καταθέσει και πρόστιμο ύψους 1 εκ. ευρώ.

648x415_arlette-ricci

Τα στοιχεία που ενοχοποίησαν την κληρονόμο ήταν οι λίστες του προγραμματιστή της τράπεζας HSBC Falciani Erve στις οποίες καταγράφονται οι μη δηλωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί των πελατών της.

maxresdefault

Αν και η Ricci δεν ήταν παρούσα στην ανακοίνωση της απόφασης, το δικαστήριο έκρινε ότι η κληρονόμος με την αμύθητη περιουσία ήταν φοροφυγάς για παραπάνω από είκοσι χρόνια, κρύβοντας από τις γαλλικές αρχές τα ποσά που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Γι' αυτό και χωρίς καμία επιείκεια διέταξε τόσο την κατάσχεση του σπιτιού της στο Παρίσι όσο και της ακίνητης περιουσίας στην Κορσική αξίας 4 εκ. ευρώ που είχε παραχωρήσει σε εταιρείες ακινήτων, αφού θεώρησε πως σκόπευε να σχεδιάσει μία χρεοκοπία με δόλο.

Ποινή επιβλήθηκε και στην κόρη της η οποία θα φυλακιστεί για 8 μήνες με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, ενώ ο λογιστής της καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για συνεργεία σε οργάνωση φοροδιαφυγής με δόλο και με πρόστιμο 10.000 ευρώ. Το μόνο που αναμένεται τώρα, είναι αν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κληρονόμου θα προχωρήσουν σε έφεση ή όχι.

PicMonke

Η Arlette Ricci είναι το πρώτο διάσημο πρόσωπο που καταδικάζεται στο πλαίσιο του σκανδάλου Swissleaks σχετικά με την τράπεζα HSBC Private Bank και τα δισεκατομμύρια δολάρια που πέρασαν από αυτή, με σκοπό τη φοροδιαφυγή ή για το ξέπλυμα τους μέσω εικονικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.