CELEBRITIES

Eurovision 2015: 1η η Σουηδία, 19η η Ελλάδα!


24 Μαΐου 2015

TH15-1017kaa.jpg
Ο 60ος διαγωνισμός της Eurovision τέλειωσε με νικήτρια τη Σουηδία! Ο Måns Zelmerlöw που ερμήνευσε το "Heroes" ήταν το απόλυτο φαβορί και με άνεση επιβεβαίωσε τη φήμη του. Η αλήθεια ειναι ότι φάνηκε από νωρίς πως θα κέρδιζε όχι τόσο γιατί μαθηματικά ήταν πολύ μπροστά (ίσα ίσα μέχρι μετά τα μισά της ψηφοφορίας το αποτέλεσμα ήταν ντέρμπι με τη Ρωσία), αλλά γιατί ο κόσμος τον ήθελε!

Στην αρένα γινόταν πανικός με κάθε χώρα που έδινε βαθμούς στη Σουηδία ...ή έδινε λίγους βαθμούς στη Ρωσία! Ο ίδιος ήταν απολύτως συμπαθής σε όλη τη διάρκεια του πρόμο, προφανώς τον βοήθησε η εμφάνισή του αλλά και η άνεση του στη σκηνή, αυτό όμως που του έδωσε μια γερή ώθηση στην πρώτη θέση ήταν αναμφισβήτητα τα γραφικά που ήρθαν απ' το μέλλον!

Εκεί που όλες οι χώρες εμφανίστηκαν λίγο πολύ όπως έχουμε συνηθίσει, η Σουηδία έκανε τη διαφορά. Στη σκηνή ο Mans ήταν με δεκάδες ανθρωπάκια, που χάνονταν, εμφανίζονταν, μετατρέπονταν σε λάμψη, σε φτερά πεταλούδας και τελικά σε ανθρώπους.

Ο Mans έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Εφερε τη Eurovision πίσω στο σπίτι του... Το θέμα τέλος του τραγουδιού, για το bullying, ήταν κι αυτο ένα θέμα που αγγίζει τους πάντες, παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και όπως αναμενόταν... τους άγγιξε. Συγχαρητήρια λοιπόν για τα 12 δωδεκάρια και τους 365 βαθμούς που συγκέντρωσε!

Η τελική κατάταξη έφερε πρώτη τη Σουηδία με 365 βαθμούς, δεύτερη τη Ρωσία με 303 και τρίτη την Ιταλία με 292. Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 23 βαθμούς και να καταταγεί 19η, ενώ η Κύπρος ήρθε 22η με 11 βαθμούς καταταξη.

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα ψήφισε με 8 πόντους τη Ρωσία, 10 την Κύπρο και 12 την Ιταλία, ενώ η Κύπρος έδωσε 8 στην Ελλάδα, 10 στη Σουηδία και 12 στην Ιταλία. Κατά τα άλλα, αξίζει να πούμε ότι έφυγαν από το διαγωνισμό με 0 βαθμούς η Γερμανία και η διοργανώτρια χώρα Αυστρία (!). Έγιναν 6 εκατομμύρια tweets με hashtag #Eurovision, ξεπερνώντας κατά 1 εκατομμύριο το περσινό ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων. Το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι καλή επιστροφή στις αποστολές στις χώρες τους και του χρόνου στους...γκουρού της Eurovision, τους Σουηδούς, που έχουν κερδίσει 6 φορές, ευχόμαστε να πάμε καλύτερα!

Δείτε τη συνέχεια στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.