CELEBRITIES

Προς High-Heels Lovers: Γιατί έχουν διπλασιαστεί τα ατυχήματα;


19 Ιουνίου 2015

kath24.jpg

O κίνδυνος των ψηλοτάκουνων παπουτσιών έχει γίνει αρκετές φορές πρωτοσέλιδο, με αφορμή πολλές φορές τα ατυχήματα που έχουν τα μοντέλα στις διεθνείς πασαρέλες. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί πρόσφατα ανέδειξαν πως τα ατυχήματα αυτά έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με το The Journal of Foot and Ankle Surgery, το 2002 υπήρχαν 7,097 ατυχήματα που οφείλονταν στα τακούνια μόνο στις ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2012 ο αριθμός είχε αγγίξει τα 14,140. Τα τακούνια είναι σίγουρα ψηλότερα από ότι ήταν μια δεκαετία πριν, ενώ και οι γυναίκες φορούν πια ψηλοτάκουνα παπούτσια συχνότερα, εμπνεόμενες από τις σταρ του Hollywood και τα πρότυπα της μόδας. Επιπλέον, κάθε γυναίκα έχει πια πρόσβαση σε τέτοιου είδους προϊόντα.

kath

Η έρευνα βρήκε πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε γυναίκες από 20 έως 29 ετών και αφορούν συνήθως διαστρέμματα στον αστράγαλο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι το γεγονός πως το πιο σύνηθες μέρος για ένα τέτοιο απρόοπτο δεν είναι ούτε η πασαρέλα, ούτε ένα το club, ούτε μια τρεχάλα για να προλάβουν οι γυναίκες το ταξί. Αντίθετα, τα ατυχήματα συμβαίνουν κυρίως μέσα στο ίδιο τους το σπίτι!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.