CELEBRITIES

Για την Pirelli οι γυναίκες έπαψαν να είναι μόνο "boobs & butt"


25 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αισθησιακά ημερολόγια που περίμενε με ανυπομονησία παγκοσμίως ο αντρικός πληθυσμός είναι πια παρελθόν για την Pirelli. Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 50 χρόνων, περνάει στον 51 με μια εντελώς διαφορετική οπτική. Η γνωστή εταιρεία ελαστικών εγκαταλείπει τις αισθησιακές φωτογραφίσεις και αναθέτει τα ημερολόγια του 2016 στην Annie Leibovitz.

H φωτογράφος επέλεξε δυναμικές και ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής όπως η Patti Smith, η τενίστρια Serena Williams, η video artist Shirin Neshat, η Tavi Gevinson, η Yoko Ono και άλλες. Όπως και η ίδια η Pirelli αποκαλεί το φετινό ημερολόγιο, θα είναι μία "ριζική και εμπνευσμένη απομάκρυνση από τα περασμένα χρόνια", ενώ η φωτογράφος δήλωσε "Σκεφτόμουν όλους τους ρόλους που παίζουν οι γυναίκες, που έχουν πετύχει κάτι. Ήθελα να κάνω μία κλασική σειρά από πορτραίτα. Οι γυναίκες πρέπει να φαίνονται δυνατές και φυσικές και αποφάσισα να κάνω απλή φωτογράφιση στο στούντιο".

Η Pirelli αλλάζει προσανατολισμός και σταματάει να δίνει βάρος σε γυμνά στήθη και ζουμερούς πισινούς γνωστών μοντέλων και εστιάζει στο ποιο όμορφο στοιχείο των γυναικών που δεν είναι άλλο από την προσωπικότητά τους. Ολοκληρωμένο το ημερολόγιο δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο στις 30 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, μα ως τότε μπορούμε να δούμε το teaser και μερικές backstage φωτογραφίες.

[gallery-486053]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.