CELEBRITIES

Brie Larson: Το φαβορί του Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου


8 Φεβρουαρίου 2016

To όνομά της ήταν σχεδόν άγνωστο μέχρι φέτος. Η 26χρονη Brie Larson πρωταγωνίστησε ως Μα στην ταινία Το Δωμάτιο (μόλις βγήκε στις ελληνικές αίθουσες), για το οποίο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, Critics' Choice Award και SAG, ενώ διεκδικεί το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου -θεωρείται απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Από το 2003 ασχολείται με την υποκριτική, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές sitcoms. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ σαν τραγουδίστρια, με τίτλο "Finally Out of P. E.". Τους κριτικούς κέρδισε με την ερμηνεία της στο δράμα Short Term 2012, το 2013, για την οποία ήταν υποψήφια για Independent Spirit Award και Critics' Choice Award. Παράλληλα, η Brie Larson έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία, υπογράφοντας δύο μικρούς μήκους ταινίες το Weighting (2011), και το The Arm (2012).

Rm_D40_GK_0197.NEF

Στα παιδικά της χρόνια οι γονείς της πήραν διαζύγιο και μετακόμισε με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της από το Σακραμέντο τηστο Λος Άντζελες. Εκεί έπεισε τη μητέρα της να της βρει έναν ατζέντη, υπό τον όρο ότι θα παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής μία φορά την εβδομάδα για έναν χρόνο. Η εξέλιξή της ήταν μάλλον αναμενόμενη. Στην προσωπική της ζωή βρίσκεται σε μακροχρόνια σχέση με τον μουσικό Άλεξ Γκρίνβαλντ, τραγουδιστή του συγκροτήματος Phantom Planet. "Eίναι ο άνθρωπός μου, είναι ο καλύτερος φίλος μου" δήλωσε πρόσφατα στα SAG. Τις τελευταίες εβδομάδες οι μερικές χιλιάδες followers της στο Instagram (@brielarson) άγγιξαν τους 139.000.

2016 InStyle and Warner Bros. 73rd Annual Golden Globe Awards Party. Pictured: Brie Larson Ref: SPL1207491 100116 Picture by: AXELLE WOUSSEN/Bauergriffin.com

"Δεν μπορώ παρά να δω ομοιότητες της ζωής μου με την ταινία. Θέλω να ζω στη δική μου μικρή φούσκα και να παραμένω ανώνυμη και αόρατη και την ίδια στιγμή, να αρπάξω τις ευκαιρίες που μου δίνονται", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της. "Πέρασα από έναν συναισθηματικό μαραθώνιο για να το καταφέρω αυτό. Κάποιες στιγμές νιώθεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις. Μετά συνειδητοποιείς ότι έχεις κι άλλο, και η ζωή συνεχίζεται" εξήγησε σε άλλες δηλώσεις της. Στην ταινία υποδύεται μία γυναίκα που έχει πέσει θύμα απαγωγής και ζει εγκλωβισμένη για χρόνια σε ένα δωμάτιο, δεχόμενη σεξουαλική κακοποίηση.

[caption id="attachment_555177" align="aligncenter" width="531"]Celebrity Arrivals at The National Board of Review Gala in NYC Pictured: Jacob Tremblay, Brie Larson Ref: SPL1203694 050116 Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com Με τον 9χρονο συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Jacob Tremblay.[/caption]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.