CELEBRITIES

Xρόνια Πολλά Mia Farrow: Η ιστορία μιας "ιδιόρρυθμης" σταρ


9 Φεβρουαρίου 2016

Η Mia Farrow γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1945. Η προσοχή στράφηκε αρχικά επάνω της μέσω μίας τηλεοπτικής σαπουνόπερα (Peyton Place), ενώ έγινε ευρέως γνωστή από τον σύντομο γάμο της με τον Frank Dinatra. Ο ρόλος της στην ταινία "Το μωρό της Ρόζμαρι" του Roman Polanski απογείωσε την κινηματογραφική της καριέρα και της χάρισε υποψηφιότητες για Bafta και Χρυσή Σφαίρα. Η ιστορία της Mia Farrow, ωστόσο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σχέση της με τον Woody Allen, η οποία διήρκεσε από το 1980 μέχρι το 1992. Σε εκείνο το διάστημα, η ηθοποιός πρωταγωνίστησε στις 12 από τις 13 ταινίες που γύρισε ο σκηνοθέτης. Ανάμεσά τους στις Hannah and Her Sisters (1986) και Απιστίες και Αμαρτίες (1989). Ένας από τους τελευταίους της ρόλους στο σινεμά ήταν στην ταινία Dark Horse (2011), ενώ στην τηλεόραση έπαιξε στη σειρά Arthur του Luc Besson (2006-2010). Συνολικά έχει εμφανιστεί σε περισσότερο από 50 ταινίες και έχει κερδίσει πολλαπλά βραβεία. Ακόμη, είναι γνωστή για τη δράση της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF, ενώ το 2008 το περιοδικό Time την κατέταξε ανάμεσα στους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Αυτή, ωστόσο, είναι μόνο η μία πλευρά της ιστορίας της.

[caption id="attachment_556267" align="aligncenter" width="480"]Mia Farrow at the Save Darfur Rally in Lafayette Park at the White House Picture by: Gene Young Ref: GYDC 290407 N Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 207-107-2666 photodesk@splashnews.com www.splashnews.com

[/caption]

H Farrow γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Ανατράφηκε ως Ρωμαιοκαθολική, ενώ για 13 χρόνια η εκπαίδευσή της έγινε σε μοναστήρι με καλόγριες. Στα 9 της αρρώστησε με πολιομυελίτιδα (στη διάρκεια εκείνης της επιδημίας είχαν χτυπηθεί 500 άτομα στο Λος Άντζελες), και είχε τοποθετηθεί σε θάλαμο απομόνωσης για 3 εβδομάδας. Αυτό "σήμανε το τέλος της παιδικής μου ηλικίας" έχει δηλώσει. Μετά τον γάμο της με τον Sinatra, η Farrow παντρεύτηκε τον συνθέτη Andre Previn. Όταν σύναψαν σχέση εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του Dory Previn. Η Mia Farrow έμεινε έγκυος με δίδυμα και μόνο τότε ο Previn έκανε αίτηση διαζυγίου. Αργότερα η Dory Previn έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο "Προσοχή στις νέες κοπέλες", υπονοώντας τη Farrow. Ο γάμος του ζευγαριού έληξε μετά από 9 χρόνια. Στη συνέχεια, σύντροφος της ζωής της ήταν ο Woody Allen, με τον οποίο χώρισε επίσης σκανδαλωδώς, επειδή εκείνος σύναψε σχέση με την 21χρονη υιοθετημένη κόρη της Soon-Υi.

Actress Mia Farrow and her son Ronan Farrow attend the TIME 100: The Most Influential People in the World gala event at Jazz at Lincoln Center on April 21, 2015 in New York City. Pictured: Ronan Farrow and Mia Farrow Ref: SPL1005815 210415 Picture by: Christopher Peterson/Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com

H Μia Farrow απέκτησε συνολικά 14 παιδιά (4 βιολογικά και 10 υιοθετημένα). Από αυτά, δύο έχουν πεθάνει, ενώ με την κόρη της Soon-Yi δεν έχει καμία επαφή από τότε που σύναψε σχέση με τον Woody Allen. Με τον Previn απέκτησε 5 παιδιά (δύο βιολογικά και τρία υιοθετημένα). Στη συνέχεια, υιοθέτησε μόνη της ακόμη δύο παιδιά, τον Moses και την Dylan (τα οποία αργότερα υιοθέτησε με τη σειρά του ο Woody Allen). Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Ronan Farrow. Ωστόσο, σε συνέντευξή της το 2013 στο Vanity Fair, η Mia Farrow άφησε να εννοηθεί πως το παιδί θα μπορούσε να είναι βιολογικός γιος του πρώτου της συζύγου Frank Sinatra, με τον οποίο δεν χώρισαν ποτέ στ' αλήθεια.

AppleMark

To 1992 -αμέσως μετά τον χωρισμό της από τον Woody Allen- η Mia τον κατηγόρησε πως κακοποίησε σεξουαλικά την 7χρονη κόρη τους Dylan. Την ίδια χρονιά εκείνος έκανε αίτηση να αναλάβει την πλήρη κηδεμονία των τριών παιδιών τους, με τον ισχυρισμό ότι η Farrow επινόησε τις κατηγορίες. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε την υπόθεση τόνισε πως η Dylan, είτε επινόησε την ιστορία υπό πίεση και ζώντας σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον, είτε της το εμφύτευσε στο μυαλό η μητέρα της. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Dylan Farrow δημόσια επανέλαβε τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική κακοποίηση από τον Allen, υπογράφοντας ένα ανοιχτό γράμμα στην εφημερίδα New York Times, στη στήλη ενός φίλου της μητέρας της. Ο Woody Allen με τη σειρά του επανάλαβε πως αρνείται τις κατηγορίες. Ακολούθησε ακόμη ένα οικογενειακό σκάνδαλο, όταν τότε ο γιος της Farrow, Moses ισχυρίστηκε πως η μητέρα τους ήταν εκείνη που τους κακομεταχειριζόταν -και πως τον είχε κακοποιήσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.