CELEBRITIES

Πόσο πληρώνονται οι διάσημες bloggers για ένα τους post


13 Οκτωβρίου 2016

Chiara-Ferragni-Los-Angeles-shot-by-Nicolas-Padron-8-1.png

Το ότι το Instagram τείνει πλέον να αντικαταστήσει κάθε άλλο μέσο διαφήμισης και προβολής, με τους fashion bloggers να  δίνουν πλέον μεγαλύτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο κοινωνικό μέσο απ ότι στο ίδιο τους το blog. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έπιασαν από νωρίς το νόημα, κερδίζοντας πλέον αστρονομικά ποσά για κάθε τους post, είτε προμοτάρουν κάποιο συγκεκριμένο προϊόν είτε απλά μας παρουσιάζουν το «outfit of the day», το οποίο μπορεί να φέρει μια πανάκριβη υπογραφή για την οποία έχουν πληρωθεί αδρά.

Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένες προσωπικότητες οι οποίες αναδείχτηκαν μέσα από τα social media και πλέον έχουν καταφέρει να ασκούν τεράστια επίδραση, ονομάζονται πια “influencers” ξεφεύγοντας από τον όρο bloggers.

7

Δεν είναι τελείως παράλογο λοιπόν που πρόσφατα ολόκληρος κολοσσός της μόδας (βλ. Vogue) ξεσηκώθηκε ενάντια στην κάστα των fashion bloggers, κάτι που βέβαια ενδέχεται να οφείλεται και στο γεγονός ότι το Instagram, όπως είπαμε παραπάνω, αποτελεί πλέον μια βιομηχανία χρήματος, την οποία οι bloggers εκμεταλλεύονται όσο και όπως μπορούν.

Με την αμοιβή τους για κάθε post να κρίνεται ανάλογα με το κοινό και τους followers που διαθέτουν, υπάρχουν bloggers που μπορεί να χρεώνουν από €100 ($110) έως 10 φορές αυτό το ποσό (γύρω στις €10,000, δηλαδή) .

Επιγραμματικά, εάν ένα account διαθέτει περισσότερους από 1 εκ. followers, μπορεί να κερδίσει από £5,000 έως £20,000 για ένα post. Φυσικά, εξαιρούνται τα «φαινόμενα» επιπέδου Kardashians, οι οποίες αμοίβονται από $400,000 και πάνω για ένα post.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε το Instagram λίγο πιο ζεστά;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.