CELEBRITIES

14 διάσημοι που δεν γνωρίζατε ότι είναι πρόσφυγες


TSVIGKOU

1 Φεβρουαρίου 2017

20160726-zaf-l86-058.jpg

Αμέσως μετά από αυτή την εντολή, τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό ξεκίνησαν την κράτηση των προσφύγων και των πολιτών από τις επτά αυτές χώρες, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να μπουν στις ΗΠΑ, και πολλούς άλλους να τους γυρίσουν πίσω, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Το instagram post της Ivanka Trump που ξεσήκωσε θύελλα αρνητικών σχολίων

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για να ξεφύγουν από συγκρούσεις και διώξεις, σύμφωνα με τον UNHCR, τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Υπάρχουν πάνω από 21 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του UNHRC. Με αυτή την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στους πρόσφυγες, η Αμερική αρνείται να παρέχει ασφάλεια και δε δίνει ευκαιρία επιβίωσης σε διωκόμενους από όλο τον κόσμο. Επιπλέον στερείται όλα όσα μπορούν να προσφέρουν οι πρόσφυγες -ταλέντο, ευστροφία, και αρκετά ακόμα. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Steve Jobs, για παράδειγμα, ήταν ο βιολογικός γιος ενός Σύριου μετανάστη.

Υπάρχουν 14 ακόμα διάσημοι που σίγουρα γνωρίζετε, ωστόσο ίσως σας διαφεύγει το γεγονός ότι είναι πρόσφυγες και διέφυγαν από τις πατρίδες τους για να βρουν άσυλο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ελβετία, κάνοντας μια νέα αρχή στη ζωή τους. Δεν εννοούμε ότι κάθε πρόσφυγας μπορεί να γίνει διάσημος, γι αυτό του "αξίζει" το άσυλο. Κάθε πρόσφυγας όμως αξίζει ένα ασφαλές καταφύγιο.

Για να θυμηθούμε τα περίφημα λόγια του βραβευμένου με Νόμπελ Αϊνστάιν, ο οποίος αναγκάστηκε με την οικογένειά του να  εγκατέλειψει τη Γερμανία το 1933 , "Πρέπει να ζήσω σε μια χώρα όπου η πολιτική ελευθερία, η ανοχή και η ισότητα όλων των πολιτών βασιλεύει."


14 διάσημοι πρόσφυγες

[gallery-716223]

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.