CELEBRITIES

H Jane Fonda αποκαλύπτει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί


Αφροδίτη Σακκά

3 Μαρτίου 2017

abaca-501223-083.jpg

Το τραυματικό της παρελθόν ήταν αυτό που έκανε την Fonda να υποστηρίζει με τόσο πάθος με τα δικαιώματα των γυναικών καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της –η Fonda είναι αφοσιωμένη υποστηρίκτρια  του V-day κινήματος, σκοπός του οποίου είναι να σταματήσει την βία κατά των γυναικών, και το 2001 ίδρυσε το Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health στο Emory University, το οποίο επιδιώκει να προωθήσει την επιστημονική γνώση σχετικά με την εφηβεία, με έμφαση στην αναπαραγωγική υγεία.

“Γνωρίζω νεαρά κορίτσια που έχουν βιαστεί και δεν ήξεραν καν πως ήταν βιασμός,” είπε η Fonda. “Σκέφτονται, ‘Πρέπει να συνέβη επειδή είπα ‘όχι’ με τον λάθος τρόπο. Ένα από τα εξαιρετικά πράγματα που έχει κάνει το κίνημα των γυναικών είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως [ο βιασμός και η κακοποίηση] δεν είναι δικό μας λάθος. Υπεστήκαμε βιασμό και δεν είναι σωστό.”

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.