CELEBRITIES

Τα μυστικά των θρυλικών τηλεοπτικών σειρών αποκαλύφθηκαν


Χριστίνα Κατσαντώνη

5 Απριλίου 2017

sex-and-the-city.jpg

Twin Peaks

Στον μαγικό κόσμο του David Lynch τα πάντα είναι δυνατά κι όχι μόνο στην οθόνη. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν για μια από τις σπουδαιότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης είναι ότι τουλάχιστον δύο από τους ηθοποιούς της -αν όχι περισσότεροι- έπαιρναν το σενάριο μόνο με τις δικές τους ατάκες, χωρίς να υπάρχουν τα λόγια των υπόλοιπων ηθοποιών με τους οποίους μοιράζονταν τη σκηνή! Τα υπέθεταν και τα μάθαιναν για πρώτη φορά στο γύρισμα.

Friends

Τα θρυλικά “Φιλαράκια”, στην εποχή τους έσπασαν ρεκόρ τηλεθέασης, αγαπήθηκαν όσο λίγες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης και παραμένουν “φρέσκα”, κι ας έχουν περάσει σχεδόν 23 χρόνια από την πρεμιέρα τους (τον Σεπτέμβριο του '94). Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά, αν υλοποιούνταν τα αρχικά σχέδια των παραγωγών σχετικά με τη διανομή των ρόλων. Είναι γνωστό ότι για τον ρόλο της Ρέιτσελ προοριζόταν η Courtney Cox, η οποία όμως προτίμησε να πάρει τον ρόλο της Μόνικα και να προτείνει τη φίλη της, Jennifer Aniston γι' αυτόν της Ρέιτσελ. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι για το ρόλο της Φοίβη η πρώτη επιλογή ήταν η Ellen DeGeneres, η οποία όμως τον απέρριψε.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το τραγούδι των τίτλων. Πρώτη επιλογή των δημιουργών ήταν το Shiny Happy People των REM (αυτό έπαιξε στο πιλοτικό επεισόδιο), όμως το συγκρότημα δεν έδωσε την άδειά του. Οπότε γράφτηκε το I'll be there for you, το οποίο ηχογραφήθηκε από τους Rembrandts, με την αρχική βερσιόν του να έχει διάρκεια μόλις 60 δευτερολέπτων (μετά την επιτυχία της σειράς, γράφτηκε και το ολόκληρο τραγούδι).

Sex and the city

Στη δεύτερη σεζόν του Sex and the cityρισκόμαστε στο 1999), ένας κύριος με ξανθιά κόμη, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη σειρά ως ένας άντρας που απέκρουσε ευγενικά το φλερτ από μακριά της Σαμάνθα (Kim Katrall). Ουδείς τότε φανταζόταν πως ο συγκεκριμένος celebrity, ο οποίος έχει κάνει guest σε πολυάριθμες τηλεοπτικές σειρές ( The Fresh Prince of Bel-Air, The Nanny, The Drew Carey Show, Suddenly Susan, Spin City, The Job), θα ήταν σήμερα ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά την εκλογή του Donald Trump, όμως, εκείνο το πολύ σύντομο και ξεχασμένο guest -σε μια σειρά γυναικείου ενδιαφέροντος- έγινε διάσημο.

Μια πιο άγνωστη λεπτομέρεια αφορά την γκαρνταρόμπα της Κάρι, Sara Jessica Parker. Στα γυρίσματα, ήταν αναγκασμένη να φορά ψηλοτάκουνα για περισσότερες από 15 ώρες κάθε μέρα, είχε, όμως, και τα τυχερά της, καθώς μετά το τέλος της σειράς κράτησε το 70% των ρούχων και των παπουτσιών που φόρεσε στα 94 επεισόδια των έξι σεζόν της σειράς. Ανάμεσά τους βεβαίως βρίσκεται και η διάσημη φούστα τουτού μπαλαρίνας που φορά στους τίτλους της σειράς, η οποία κόστισε μόλις πέντε δολάρια.

Lost

Στο γεμάτο μυστήριο και αναφορές και στα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου νησί του Lost (μιας από τις πιο εθιστικές σειρές στην ιστορία) έγιναν πράγματα και θαύματα. Πολλά από τα μυστήρια της σειράς έχουν παραμείνει άλυτα, όμως κάποια από τα μυστικά που αφορούν το καστ και την παραγωγή έχουν διαρρεύσει, όπως ότι μόνο ένας ηθοποιός από το βασικό καστ δεν πέρασε από οντισιόν για να πάρει το ρόλο κι αυτός ήταν ο Terry O'Quinn, γνωστός στους φαν του νησιού και των κατοίκων του, ως Τζον Λοκ.

24

Οι φαν της βραβευμένης σειράς με τα εκατομμύρια των θαυμαστών ανά τον κόσμο, λογικά δεν μπορούν να διανοηθούν ότι η αρχική ιδέα για το “24” αφορούσε μια κωμωδία ή ένα ρομάντσο! Οι Joel Surnow και Robert Cochran, παραγωγοί της διάσημης σειράς με πρωταγωνιστή τον Kiefer Sutherland στον ρόλο πράκτορα μυστικής αντιτρομοκρατικής οργάνωσης είχαν την ιδέα της δημιουργίας μιας σειράς που θα παρακολουθεί 24 ώρες από τη ζωή του κεντρικού ήρωα. Μόνο που αρχικά η ιδέα αφορούσε τις τελευταίες 24 ώρες μέχρι τον γάμο του! Στην πορεία, βεβαίως, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μείνει ένας γαμπρός για 24 ώρες ξύπνιος, οπότε αναθεώρησαν και σε δεύτερη σκέψη μετέτρεψαν τον γαμπρό στον διάσημο πράκτορα Jack Bauer.

Homeland

Μια εντελώς διαφορετική σειρά θα ήταν το Homeland αν οι δημιουργοί του, είχαν ακολουθήσει το αρχικό πλάνο, που προέβλεπε τον θάνατο του κεντρικού ήρωα (τον οποίο υποδύεται ο Damian Lewis) στο τέλος του πρώτου κύκλου (σύμφωνα με την αρχική ιδέα, θα ανατιναζόταν). Ομως το κανάλι παρενέβη, απαιτώντας να ζήσει ο ήρωας όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως κι έγινε. Όσοι έχουμε δει τους επόμενους κύκλους, καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι η παρέμβαση ήταν μάλλον... καταστροφική. (Σκεφτείτε να παρενέβαινε το ΗΒΟ στο Game of thrones. Μπορεί να ζούσε ακόμα ο Νεντ Σταρκ, αλλά δεν θα μιλούσαμε για τη σειρά φαινόμενο της εποχής)

Game of thrones

Φυσικά από τη λίστα δεν μπορεί να λείπει η σειρά φαινόμενο της εποχής, Game of thrones και δύο από τα πιο παράξενα μυστικά του. Το ένα αφορά τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, η οποία το 2014 επισκέφτηκε τα στούντιο στο Belfast όπου γίνονται γυρίσματα της σειράς. Οι υπεύθυνοι της πρότειναν αν θέλει να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο, όμως εκείνη αρνήθηκε γιατί είναι απαγορευμένο σε κάθε Βρετανό μονάρχη να κάτσει στον θρόνο ξένου κράτους (έστω κι αν πρόκειται για ένα κράτος με δράκους, Whitewalkers, Επτά Βασίλεια και καμία επαφή με την πραγματικότητα).

Το δεύτερο δεν αφορά μονάρχη, αλλά πρώην πλανητάρχη, συγκεκριμένα τον George W. Bush, το κεφάλι του οποίου εντοπίστηκε από παρατηρητικούς θεατές, καρφωμένο σε πάσσαλο, ανάμεσα στα κεφάλια άλλων αποκεφαλισμένων στο τέλος του πρώτου κύκλου! Οι παραγωγοί και το HBO αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη και να αποσύρουν το σύντομο πλάνο από τα dvd της σειράς. Ακόμα βέβαια δεν μάθαμε πώς βρέθηκε ένα ομοίωμα του κεφαλιού του Μπους με μακριά, βρόμικα μαλλιά σε ένα πάσσαλο του Κινγκς Λάντινγκ, αλλά αν και επίσημα δεν το παραδέχτηκαν ποτέ, κατά πάσα πιθανότητα, επρόκειτο για inside joke, που δεν περίμεναν κανείς να το προσέξει -αμ δε...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.