CELEBRITIES

Υπόθεση Γουάινσταϊν: H ωραία είδε το πρόσωπο του «τέρατος»


11 Οκτωβρίου 2017

weinstein.jpg

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν υπήρξε ένα «τέρας». Πίεζε τις ηθοποιούς να πέσουν στο κρεβάτι του για έναν ρόλο. Και δεν μιλάμε για μικρές άγνωστες στάρλετ -η μοίρα τους ήταν δυστυχώς πάντα τέτοια στον σκληρό κόσμο του Χόλιγουντ. Μιλάμε για ηθοποιούς που αν και δεν ήταν τόσο διάσημες όσο σήμερα, ήταν ήδη αναγνωρισμένες στον κόσμο του σινεμά. Η μία μετά την άλλη, από την Γκουίνεθ Πάλτροου έως τον Αντζελίνα Τζολί, σπάνε τον άτυπο κώδικά σιωπής που επικρατούσε για χρόνια και μιλούν για τους εκβιασμούς που δέχτηκαν από τον Γουάινσταϊν.

Και την Τρίτη η σύζυγός του, Τζορτζίνα Τσάπμαν, με την οποία ήταν παντρεμένοι εδώ και δέκα χρόνια, από το 2007, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πάρει διαζύγιο.

«Η καρδιά μου έχει τσακιστεί για όλες τις γυναίκες που υπέστησαν τρομερό πόνο εξαιτίας όλων αυτών των ασυγχώρητων πράξεων», είπε η Τσάπμαν, που είναι σχεδιάστρια μόδας, στο περιοδικό People. «Επέλεξα να εγκαταλείψω τον σύζυγό του. Η φροντίδα για τα νεαρά παιδιά μου είναι πρώτη προτεραιότητα. Ζητάω από τα μέσα ενημέρωσης σεβασμό της ιδιωτικότητας αυτό το διάστημα», σημείωσε στη δήλωση προς το People. Το ζεύγος έχει μία κόρη επτά ετών και έναν γιο τεσσάρων.

Μετά την αποκάλυψη των περιστατικών παρενόχλησης, ο Γουάινσταϊν επέμεινε ότι η σύζυγός του είναι «100% στο πλευρό μου». Συμπλήρωνε ότι έχουν συζητήσει για το θέμα και ότι η Τσάπμαν τον βοηθά να γίνει «ένας καλύτερος άνθρωπος». Τώρα θα πρέπει να τρέχει στους δικηγόρους.

Εν τω μεταξύ, δύο από τις ηθοποιούς πρώτης γραμμής, η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου, κατήγγειλαν και αυτές ότι είχαν υποστεί παρενόχληση από τον πανίσχυρο και πολύ καλά συνδεδεμένο παραγωγό.

Μιλώντας στους New York Times που αποκάλυψαν τη σωρεία περιστατικών παρενόχλησης του παραγωγού, οι δύο ηθοποιοί μιλούν για την συμπεριφορά του παραγωγού.

«Φοβήθηκα ότι θα με απολύσει»

Το 1996, στα 22 της, η Γκουίνεθ Πάλτροου έκλεισε ένα ρόλο που θα της έδινε την ώθηση να φύγει από την κατηγορία των φιλόδοξων ηθοποιών σε αυτή των σταρ. Ηταν o πρωταγωνιστικός ρόλος στην «Εμμα», αυτός μιας νεαρής προξενήτρας στην Αγγλία του 1800. Παραγωγός ήταν ο Γουάινσταϊν.

Η Πάλτροου λέει ότι, όταν ο Γουάινσταϊν την επέλεξε για την ταινία και πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, την κάλεσε στην σουίτα του για «επίσκεψη εργασίας». Εκεί έβαλε τα χέρια του πάνω της και της πρότεινε να του κάνει μασάζ στο δωμάτιό του. Η νεαρή ηθοποιός που είχε ήδη παρουσίες σε δημοφιλείς ταινίες -«Seven», «Jefferson in Paris» και «Hook»- έφυγε ταραγμένη. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.