CELEBRITIES

Ο γιος της Mia Farrow και του Woody Allen που αποκάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Hollywood


Χριστίνα Κατσαντώνη

22 Οκτωβρίου 2017

farrow1.jpg

Ο 30χρονος δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις για τον Harvey Weinstein, που φανέρωσαν έναν κόσμο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, επιμελώς κρυμμένο πίσω από τη λάμψη της βιομηχανίας θεάματος.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά σχεδόν 50 γυναίκες έχουν μιλήσει ανοιχτά τις τελευταίες μέρες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή και κακοποίησης που βίωσαν με τον παντοδύναμο παραγωγό. Ανάμεσά τους διάσημες σταρ όπως η Gwyneth Paltrow, η Angelina Jolie, πιο πρόσφατα και η Lena Headey (βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ του Game of thrones”). Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, η κορυφή του παγόβουνου, όπως εύστοχα δήλωσε η Emma Thompson, η οποία δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα: “Υπάρχουν εκατομμύρια αντίστοιχες περιπτώσεις και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας του συστήματός μας είναι ότι απέναντι τους οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια”.

Ο Ronan Farrow σήμερα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι τα media αδιαφορούν για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ιδίως στο Hollywood, προσφέροντας πρόθυμα ασυλία στους μεγάλους και τρανούς της βιομηχανίας θεάματος, όπως ο Weinstein ή όπως νωρίτερα ο Bill Cosby, ή ακόμα όπως ο ίδιος υποστηρίζει επανειλημμένως, ο διάσημος και αποξενωμένος πατέρας του.

Στη σχετική έρευνα, δεν αφιέρωσε εαυτόν μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον -καθώς εργάζεται εδώ και χρόνια ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Το θέμα είναι και απολύτως προσωπικό, καθώς ξεκινά από τους ισχυρισμούς της μητέρας του και της αδερφής του, Dylan, ότι ο Woody Allen την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά σε ηλικία επτά ετών. Ισχυρισμούς που ο ίδιος έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει κατηγορηματικά.

Ο γεννημένος το 1987, Ronan, “επίσημα” είναι το μοναδικό φυσικό παιδί των Allen – Farrow. Το κατά πόσο βέβαια είναι πατέρας του ο Woody Allen αμφισβητείται από το 2013, όταν η ίδια η Mia Farrow εκμυστηρεύτηκε ότι είναι μάλλον γιος του Frank Sinatra, με τον οποίο είχε -λέει- ερωτικές επαφές και κατά τη διάρκεια της 12χρονης σχέσης της με τον Allen. Ο ίδιος το δέχτηκε αστειευόμενος στο twitter με τη φράση “πιθανόν όλοι μας είμαστε να παιδιά του Sinatra...”.

Έχοντας στο βιογραφικό του εντυπωσιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Barnard και Yale, εξειδικεύτηκε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε πολύ νεαρή ηλικία συνεργάστηκε με την κυβέρνηση Obama κι αργότερα έγινε σύμβουλος σε θέματα νέων της Hillary Clinton. Παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες (Wall Street Journal, Los Angeles Times), καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Μπορεί να έχει ένα πρόσωπο αγγελικό -ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια- όμως πίσω από την χαριτωμένη εικόνα κρύβεται ένας άνθρωπος οργισμένος. Δύσκολο να τον αδικήσεις, καθώς έζησε σε ηλικία τεσσάρων ετών (1992) όχι μόνο τον επεισοδιακό χωρισμό των γονιών του, αλλά και το μεγάλο σκάνδαλο που ακολούθησε: ο πατέρας έκανε σχέση με την ετεροθαλή αδερφή του, την υιοθετημένη κόρη της Farrow και του πρώην συζύγου της, André Previn, Sοοn Yi, κι η απατημένη μητέρα τον κατηγόρησε ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά από τότε που ήταν ανήλικη και ότι είχε κακοποιήσει και τη δική τους υιοθετημένη κόρη, Dylan.

Δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον του Woody Allen, διότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς της, όμως έκτοτε ουδείς τους υποχώρησε στις κατηγορίες απέναντι στον παντελώς αποξενωμένο πια πατέρα -με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανοιχτή επιστολή της Dylan στους New York Times το 2014.

Η οργή δεν κόπασε, προφανώς, για το σημερινό πρόσωπο των ημερών, που θεωρείται πλέον περιζήτητος από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα. 'Οσο για την έρευνά του, συνεχίζεται. Τα στόματα άνοιξαν, οι γυναίκες – θύματα των ισχυρών της κινηματογραφικής βιομηχανίας -και όχι μόνο- άρχισαν να μιλούν κι ο Ronan Farrow δείχνει ως ο πλέον κατάλληλος για να τις ακούσει, αλλά και για να πάρει ρεβάνς για λογαριασμό τους.

Γιατί όσο χαρισματικός, μεγαλοφυής και ταλαντούχος είναι ο Woody Allen, κι όσο κι αν έχει βάση η άποψη που σε συνέντευξή του έχει διατυπώσει (“ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ο χωρισμός μου θεωρήθηκε σκάνδαλο. Ερωτεύτηκα άλλη, την παντρεύτηκα και είμαστε μαζί πάνω από 20 χρόνια”), υπάρχει πάντα η ασίγαστη οργή του μικρού αγοριού που -δικαίως ή αδίκως- θέλει να πάρει ρεβάνς για την αδερφή του.

Το Hollywood μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί. Ο Ronan Farrow μόλις ξεκίνησε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.