CELEBRITIES

Η Meryl Streep μιλά για την ισότητα των φύλων στο Hollywood


Αφροδίτη Σακκά

14 Νοεμβρίου 2017

063-645651182.jpg

Διαβάστε εδώ: Η Meryl Streep συνάντησε την Anna Wintour και τα όνειρά μας έγιναν πραγματικότητα

Κι ενώ μπορεί οι κινήσεις της Streep να έχουν βοηθήσει τη βιομηχανία να κάνει σηματικά βήματα, είναι η πρώτη που μιλά για το πόσο μακρύς είναι ο δρόμος για την ισότητα μεταξύ των φύλων. Μέσα στο νέο βιβλίο της Edwina Dunn, "The Female Lead: Women Who Shape Our World" που γράφει για σημαντικές γυναίκες που άλλαξαν και αλλάζουν την ιστορία, φωτογραφημένο από τη Brigitte Lacombe, η Streep γίνεται οδυνηρά ειλικρινής για τα στατιστικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν αυτοί που προσπαθούν να σπάσουν κοινωνικούς φραγμούς. 

[gallery-196896]

"Οι γυναίκες έχουν 70% επιρροή ή λιγότερο σε κάθε σκέλος της απόφασης -κάνοντας πρόοδο στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας," εξηγεί σε ένα video που συνοδεύει τη κυκλοφορία του βιβλίου, υπογραμίζοντας την εκπληκτική ανισότητα στη πρόσβαση των γυναικών στη σκηνοθεσία, τη παραγωγή ή τις συγγραφικές θέσεις.

Παρά την τεράστια αλλαγή που έχει βιώσει η Streep τα τελευταία 20 χρόνια -μία αλλαγή που έχει επεκτείνει τους γυναικείους ρόλους πέρα από τα ηλικιακά στερεότυπα- η ηθοποιός καλεί τους άνδρες συναδέλφους της να σταθούν στο πλευρό των γυναικών για ίση εκπροσώπηση."Μέχρι οι άνδρες να σκέφτονται τη διάκριση ως και το δικό τους πρόβλημα -δηλαδή, ένα ανθρώπινο πρόβλημα- δε πιστεύω πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Οπότε αυτή είναι η πρόκληση. Εκτός κι αν οι άνδρες συζητούν κι εκείνοι αυτό το θέμα, δε πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι. Δεν είναι απλά ένα θέμα των γυναικών -είναι θέμα όλων."

Δείτε παρακάτω το video της Meryl Streep.

 

Gallery: Δείτε ακόμη όλες τις υποψηφιότητες της Meryl Streep

[gallery-716308]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.