CELEBRITIES

Η σημαντική λεπτομέρεια που δεν προσέξαμε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time


Αφροδίτη Σακκά

7 Δεκεμβρίου 2017

time-magazine-2017-person-of-year-silence-breakers.jpg

Διαβάστε εδώ: Οι γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους γίνονται Πρόσωπα της Χρονιάς από το περιοδικό Time

Το εξώφυλλο περιλάμβανε την Ashley Judd, που κατηγόρησε δημόσια τον Harvey Weinstein, τη Taylor Swift, που στην πρώτη της αληθινή συνέντευξη για το 2017 μίλησε για την υπόθεση δικαστηρίου της κατά ενός DJ που την άγγιξε με βίαιο τρόπο, την Isabel Pascual μία γυναίκα από το Μεξικό που μαζεύει φράουλες ως επάγγελμα και διάλεξε να μείνει ανώνυμη, τη Susan Fowler που αποκάλυψε τη σεξουαλική παρενόχληση στην εταιρεία Uber και την Adama Iwu, μία υπάλληλο σε λόμπι εταιρείας, που βίωσε σεξουαλική παρενόχληση μπροστά σε διάφορους συναδέλφους της.

Υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια στο εξώφυλλο που πολλοί δε πρόσεξαν. Αν κοιτάξετε στα δεξιά της φωτογραφίας, θα δείτε έναν αγκώνα που μοιάζει σαν να βρισκόταν εκεί μία γυναίκα και να την "έκοψαν". Η έκτη γυναίκα είναι μία υπάλληλος νοσοκομείου από το Τέξας που βρέθηκε εκεί ανώνυμα και αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες που δεν μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά.

Το cover story πήγε πολύ πιο μακριά από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, με τις συνεντεύξεις σε μία υπάλληλο σε λόμπι, μία δημοσιογράφο, μία οικονόμο, μία μηχανικό και μία γερουσιαστή. Η ποικιλία στα επαγγέλματα και στις καταγωγές που αντιπροσώπευσε το Time βοηθά στο να καταλάβει ο κόσμος μία και καλή, πως η σεξουαλική παρενόχληση επηρεάζει όλες τις γυναίκες στη ζωή τους.

 

Sandra Pezqueda filed a suit alleging that her supervisor at the Terranea Resort, a luxury retreat in Southern California, pursued her for months. When she rebuffed him, he changed her schedule and cut her hours. "Someone who is in the limelight is able to speak out more easily than people who are poor," she says. "The reality of being a woman is the same—the difference is the risk each woman must take." (Attorneys for the staffing company that employed Pezqueda deny her allegations. Terranea Resort declined to comment.) Pezqueda is among the Silence Breakers, TIME's Person of the Year. Read the full story on TIME.com. Photograph by Billy & Hells for TIME. #TIMEPOY

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time) στις

"Από απόσταση, αυτές οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να δείχνουν πιο διαφορετικές," περιγράφει το περιοδικό για τη μέρα που συναντήθηκαν οι γυναίκες για τη φωτογράφηση. "Οι ηλικίες τους, οι οικογένειές τους, οι θρησκείες τους και οι εθνικότητές τους βρίσκοταν τόσο μακριά η μία από την άλλη. Τα εισοδήματά τους διέφεραν σε τεράστιο βαθμό: Η Iwu πληρώνει περισσότερο νοίκι απ' όσα βγάζει η Pascual σε δύο μήνες".

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάιο βρήκε πως οι γυναίκες που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά είχαν 6.5 περισσότερες πιθανότητες να αλλάξουν δουλειά και υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες από γυναίκες που άφησαν τις δουλειές ή τις καριέρες τους εξαιτίας σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το Time πήρε συνέντευξη από δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων. Και ενώ πολλοί από αυτούς έχουν πολλά χρήματα ή ισχυρές θέσεις, το περιοδικό γράφει: "Συχνά είχαν ανατριχιαστικά παρόμοιες ιστορίες να μοιραστούν".

Όλες οι γυναίκες μίλησαν με τον τρόπο που μπόρεσαν στο περιοδικό. Η Iwu, η υπάλληλος σε λόμπι, οργάνωσε 147 γυναίκες να υπογράψουν μία ανοιχτή επιστολή που αποκαλύπτει σεξουαλική παρενόχληση στη κυβέρνηση της Καλιφόρνια. Η Crystal Washington, μία συντονίστρια φιλοξενίας στο ξενοδοχείο Plaza, έχει καταθέσει μήνυση κατά του ξενοδοχείου μαζί με άλλες υπαλλήλους. Η Pascual, που το επάγγελμά της είναι να μαζεύει φράουλες και άλλες αγρότισσες από το Μεξικό, έκαναν μία πορεία στους δρόμους του Hollywood ως ένδειξη αλληλεγγύης στις γυναίκες του Hollywood, το Νοέμβριο.

Ως μέλος ενός ευάλωτου πληθυσμού, η Pascual είχε πολλά περισσότερα να χάσει. "Εκείνοι που είναι συνήθως πιο ευάλωτοι στη κοινωνία -μετανάστες, έγχρωμοι, άνθρωποι με αναπηρίες, χαμηλόμισθοι εργάτες και LGBTQ άτομα- περιέγραψαν πολλά είδη φόβου," σημειώνει το δημοσίευμα του Time.

To αφιέρωμα του Person of The Year δεν απέκλεισε καμία γυναίκα. Όπως έγραψε η αντιπρόσωπος του Time, Charlotte Alter, στον προσωπικό τη λογαριασμό στο Twitter, το αφιέρωμα αυτό ήταν δουλειά κυρίως γυναικών. "Η σύλληψή του, η αναφορά του και η γραφή του ήταν από γυναίκες. Ελέγχθηκε από γυναίκες. Το video γυρίστηκε και επεξεργάστηκε από γυναίκες. Το σχέδιο και η φωτογράφηση έγινε από γυναίκες".

 

Αν βιώνετε ή ξέρετε κάποια γυναίκα που βιώνει σεξουαλική κακοποίηση παρακαλούμε καλέστε στη γραμμή SOS 15900 ή επικοινωνήστε ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης [email protected].

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.