CELEBRITIES

Το ισχυρό γράμμα της Olivia Munn για τη σεξουαλική παρενόχληση είναι μόνο που πρέπει να διαβάσετε σήμερα


Αφροδίτη Σακκά

22 Δεκεμβρίου 2017

063-891646982.jpg

Το Νοέμβριο, η Olivia Munn ήταν μία από τις έξι γυναίκες που κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη Brett Ratner για σεξουαλική παρενόχληση σε ένα άρθρο στους Los Angeles Times (O Ratner αμφησβήτησε). Τώρα, η Munn έγραψε ένα γράμμα στο Entertainment Weekly για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Hollywood αλλά και άλλες βιομηχανίες -αλλά και το πώς να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να το διορθώσουμε.

Η Munn ξεκίνησε το γράμμα της αναφερόμενη σε δηλώσεις που έκανε ο Woody Allen μετά τις κατηγορίες που δημοσιεύθηκαν κατά του Harvey Weinstein. Συνέχισε αποτυπώνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά θύματα κακοποίησης και παρενόχλησης:

"Στον κόσμο του σήμερα -και δεν είναι μόνο στο Hollywood, είναι το ίδιο για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο που έχουν επιβιώσει από σεξουαλική κακοποίηση και/η παρενόχληση- οι κακοποιοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εκτός κι αν το θύμα έχει σπάσει πρώτα, γιατί η παραβιαστική πράξη από μόνη της δεν είναι αρκετά καταστροφική για να προκαλέσει την οργή της κοινωνίας. Είναι ένας μαραθώνιος προς την αυτοκαταστροφή με σκοπό να αποκτηθεί η αξιοπιστία και ένας φαύλος κύκλος κατηγορίας θυμάτων."

Η Munn συνεχίζει εξηγώντας τις δικές της εμπειρίες ως γυναίκα στο Hollywood και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, οι έγχρωμοι άνθρωποι και άλλες περιθωριοποιημένες κοινωνίες όταν προσπαθούν να πάνε μπροστά σε ένα σύστημα που τροφοδοτείται από τις επιθυμίες λευκών αντρών.

Το γράμμα της Munn έχει πολλά έξυπνα σημεία και spot-on αναλογίες -αξίζει μία ανάγνωση.

 

Gallery: Δείτε ακόμη το εκπληκτικό σπίτι της Olivia Munn

[gallery-717138]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.