CELEBRITIES

7 πράγματα που δεν ξέρατε για τις Χρυσές Σφαίρες


Αφροδίτη Σακκά

7 Ιανουαρίου 2018

063-631271430.jpg

Η αρχή

Οι πρώτες Χρυσές Σφαίρες πραγματοποιήθηκαν το 1944 και τα πρώτα 14 χρόνια τα βραβεία δίνονταν από 14 δημοσιογράφους, μέλη του Hollywood Foreign Correspondents Association -πρόδρομο του HFPA. Απ' το 1985 μέχρι το 1963, οι Χρυσές Σφαίρες μεταδίδονταν τηλεοπτικά μόνο στο Λος Άντζελες και από το 1964 και μετά, εθνικά.

Τα βραβεία

Το βράδυ της Κυριακής θα δωθούν συνολικά 25 βραβεία -14 για κινηματογράφο και 11 για τηλεόραση.

Οι νικητές

Η Meryl Streep έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες, με την 31η φέτος για την ταινία The Post. Έχει κερδίσει 8 φορές, μία λιγότερη από την Barbra Streisand που κρατάει το ρεκόρ. Ο νεότερος νικητής παραμένει ο Ricky Schroder, που ήταν 9 όταν πήρε το βραβείο για τον ρόλο του στη ταινία The Champ, ενώ η μεγαλύτερη είναι η Jessica Tandy, που ήταν 80 όταν βραβεύτηκε για την ταινία Driving Miss Daisy.

Επίτευγμα Ζωής

To βραβείο Cecil B. DeMille για επίτευγμα ζωής δώθηκε πρώτη φορά το 1952 στον... Cecil B. DeMille. Άλλοι νικητές έχουν υπάρξει οι Walt Disney, Judy Garland, Sidney Poitier και Jodie Foster.

Το αγαλματίδιο

Το χρυσό αγαλματίδιο 24 καρατίων κοστίζει περίπου 800 δολάρια για να φτιαχτεί και έχει ζυγίζει 2.5 κιλά.

Οι παρουσιαστές

Η φετινή τελετή θα παρουσιαστεί από τον Seth meyers, που υπόσχεται να χρησιμοποιήσει το συνηθισμένο του πολιτικό χιούμορ καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Προηγούμενοι παρουσιαστές έχουν υπάρξει οι: Ricky Gervais (2010-12, 2016), Tina Fey και Amy Poehler (2013-15) και Jimmy Fallon (2017).

Το μενού

Πριν το δείπνο, οι καλεσμένοι θα πιουν κοκτέιλ σαμπάνιας - με Moet Imperial, τεκίλα, χυμό από σαγκουίνι και μέλι, σύμφωνα με το περιοδικό Variety. Θα ξεκινήσουν με σαλάντα από τυρί burrata, μαρούλι και ντομάτα, πριν συνεχίσουν με ψάρι λαβράκι ως κύριο πιάτο. Το επιδόρπιο περιλαμβάνει μια τραγανή βάση ιταλικών φουντουκιών κάτω από ένα μπισκότο από καφέ και Frangelico mascarpone - όλα περιχυμένα με σοκολάτα και με μια σφαίρα σοκολάτας γεμάτη με αλατισμένη καραμέλα.

 

Gallery: Δείτε ακόμη τις πιο sexy εμφανίσεις στην ιστορία των Golden Globes

[gallery-718086]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.