CELEBRITIES

Ο Matt Damon απολογήθηκε για τα σχόλιά του περί σεξουαλικής παρενόχλησης


Αφροδίτη Σακκά

17 Ιανουαρίου 2018

000-wv2vq.jpg

"Πραγματικά εύχομαι να είχα ακούσει πολύ περισσότερο πριν πάρω θέση επί του θέματος," εξομολογήθηκε ο Damon σε μία συνέντευξη με το TODAY. "Δεν θέλω να προκαλέσω ακόμα περισσότερο πόνο σε κάποιον με αυτά που λέω ή κάνω. Οπότε λυπάμαι πολύ γι' αυτό. Πολλές απ΄αυτές τις γυναίκες είναι καλές μου φίλες και τις αγαπώ και τις σέβομαι και υποστηρίζω ο,τι κάνουν και θέλω να είμαι κομμάτι αυτής της αλλαγής... αλλά πρέπει να κάτσω στο πίσω κάθισμα και να κλείσω για λίγο το στόμα μου."

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης με το ABC τον Δεκέμβριο, ο Damon δήλωσε πως η σεξουαλική βία περιλαμβάνει "ένα φάσμα συμπεριφοράς" και έκανε την πρωτοπωριακή παρατήρηση πως υπάρχει διαφορά "στο να αγγίζεις τα οπίσθια κάποιου και στον βιασμό ή την κακοποίηση παιδιών".

Αν και αναγνώρισε πως και οι δύο μορφές συμπεριφοράς πρέπει "να αναγνωρίζονται και να εξαλείφονται χωρίς αμφιβολία, δεν θα έπρεπε να συγχέονται". Σε μία ξεχωριστή συνέντευξη με το Business Insider, ο Damon ανέφερε πως "το ένα πράγμα που δεν συζητιέται είναι πως υπάρχουν πολλοί άντρες -η υπεροχή των ανδρών που έχω συνεργαστεί- που δεν κάνουν αυτό το πράγμα και οι ζωές τους δεν θα επηρεαστούν". Γιατί ως γνωστόν θα έπρεπε να συγχαίρουμε τους θαρραλέους άντρες που καταφέρνουν να μην κακοποιούν σεξουαλικά τις γυναίκες.

Μετά τα σχόλια του Damon, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων -συμπεριλαμβανομένης της πρώην συντρόφου του Damon, Minnie Driver- τον επέκριναν έντονα για το ότι δεν αναγνωρίζει πως ακόμα και τα "μικρά" περιστατικά παρενόχλησης είναι συμπτώματα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος. "Είναι το μικρό που κάνει το μεγάλο," έγραψε η ηθοποιός Alyssa Milano σε ένα ανοιχτό γράμμα προς τον Matt Damon στο Twitter. "Έχω πέσει θύμα κάθε μέρους του φάσματος σεξουαλικής παρενόχλησης για το οποίο μιλάς. Πονάνε όλα το ίδιο. Και είναι όλα συνδεδεμένα με μία πατριαρχία συνυφασμένη με κανονικοποιημένο, αποδεκτό -ακόμα και ευπρόσδεκτο- μισογυνισμό".

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.