CELEBRITIES

H Uma Thurman αποκάλυψε τι συνέβη τελικά με τον Weinstein και τον Tarantino


Αφροδίτη Σακκά

5 Φεβρουαρίου 2018

000-oz921.jpg

Σε ένα άρθρο της Maureen Dowd στους New York Times, η ηθοποιός αφηγείται μία ιστορία συνενοχής της ίδιας και άλλων, αλλά και επαναλαμβανόμενης εκμετάλλευσης. Αυτή είναι μία ιστορία που πολλοί περίμεναν να μάθουν από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν η Thurman αρνήθηκε να μιλήσει για το σκάνδαλο με τον Harvey Weistein, λέγοντας: "Περίμενα να νιώσω λιγότερο θυμωμένη. Και όταν θα είμαι λιγότερο θυμωμένη, θα πω αυτά που έχω να πω." Μετά, στο Thanksgiving, ανέβασε ένα αρκετά αινιγματικό σημείωμα στο Instagram, με μία φωτογραφία της να οδηγεί από την ταινία Kill Bill, και ένα μήνυμα για το #MeToo και μία προειδοποίηση στον Weinstein. Και τώρα, η αλήθεια ήρθε επιτέλους στο φως.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Thurman αποκαλύπτει πως "Βιάστηκε. Δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση... Προδώθηκε και χειραγωγήθηκε από εκείνους που εμπιστευόταν." Και μέσα στη σύγχυση, πήρε αποφάσεις για τις οποίες νιώθει ένοχη. "Το περίπλοκο συναίσθημα που έχω για τον Harvey είναι το πόσο άσχημα νιώθω για τις γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση μετά από 'μένα," είπε. "Βρίσκομαι εδώ και ως άνθρωπος που το βίωσε και ως άνθρωπος που αργότερα ήταν κομμάτι της κάλυψης, οπότε αυτός είναι ένας εξαιρετικά περίεργος διχασμός να έχει κανείς," εξήγησε. "Είμαι ένας από τους λόγους που ένα νεαρό κορίτσι θα πήγαινε στο δωμάτιό του μόνη της... όλοι εκείνοι οι αμνοί που πήγαν για σφαγή επειδή ήταν πεπεισμένες πως κανείς δεν φτάνει σε μία υψηλή θέση ενώ θα σου έκανε κάτι παράνομο, αλλά το κάνουν".

Είναι ένα συναίσθημα που επαναλήφθηκε μετά από εξαναγκασμό σε σεξουαλική δραστηριότητα από έναν μεγαλύτερο άντρα, όταν η Thurman ήταν ακόμη έφηβη και το πώς αργότερα νευρίασε με τον εαυτό της που τα χέρια της δεν ήταν "ματωμένα". Θα έπρεπε να είχε παλέψει περισσότερο; Θα μπορούσε; Και ένιωσε διχασμένη ξανά για το ότι δεν μίλησε για την ιστορία με τον Weistein απ' την αρχή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, φαίνεται, πως ισχυροί άντρες χρησιμοποίησαν ένα μείγμα από γοητεία, απάτη και θεσμική εξουσία για να υποχρεώσουν τη Thurman να μπει σε καταστάσεις όπου η ικανότητά της να πει "όχι" κατέληγε σε συμβιβασμό. 

Θυμήθηκε τον Weinstein να την πηγαίνει σε έναν διάδρομο ξενοδοχείου, με τον οποίο αρχικά είχε μία ευχάριστη συνεργασία, "Δεν ένιωσα να απειλούμαι... Σκέφτηκα πως ήταν ιδιοσυγκρασιακός, όπως ένας περίεργος, εκκεντρικός θείος." Λίγο αργότερα, ο Weinstein τη οδήγησε κάπου μόνη της και προσπάθησε να την κακοποιήσει. "[Ο Weinstein] με έσπρωξε κάτω. Προσπάθησε να σπρώξει τον εαυτό του επάνω μου. Προσπάθησε να εκθέσει τον εαυτό του. Έκανε ένα σωρό δυσάρεστα πράγματα."

Η Thurman διατήρησε μία επαγγελματική σχέση με τον Weinstein, ωστόσο, προσπαθούσε να τον αποφεύγει. Λίγο αργότερα, βέβαια, μπήκε σε μία ακόμη επικίνδυνη κατάσταση στο πλατό της ταινίας Kill Bill. Ο Tarantino της είπε πως θα οδηγούσε το διάσημο αυτοκίνητο της ταινίας η ίδια, αλλά η Thurman πίστευε πως το αμάξι δεν ήταν ασφαλές και θέλησε να το κάνει ένας επαγγελματίας κασκαντέρ. Ο Tarantino τη διαβεβαίβσε πως το αμάξι ήταν ασφαλές κι εκείνη συμφώνησε στο να το οδηγήσει. Αλλά κατέληξε να τρακάρει σε ένα δέντρο. Υπάρχει υλικό από το ατύχημα, αλλά η Thurman δεν κατάφερε να πάρει αντίγραφο, ακόμα και με νομική διαδικασία, μέχρι που η αυτοκρατορία της Miramax άρχισε να πέφτει τον Οκτώβριο που πέρασε.

Συμπλήρωσε, επίσης πως ένας αριθμός από ακροβατικές φιγούρες στη ταινία Kill Bill, έγιναν από τον ίδιο τον Tarantino, ειδικά αυτές που περιλάμβαναν την ταπείνωση του χαρακτήρα της Thurman, όπως το να την πνίγει ή να την φτύνει. Εκείνη είπε πως πριν το ατύχημα, ένιωθε πως είχε λόγο στις αποφάσεις και τις εμπειρίες της, και δεν ένιωθε "αποδυναμωμένη". Αλλά το περιστατικό στο πλατό του Kill Bill και το ρήγμα που ακολούθησε στη σχέση της με τον Tarantino, ο οποίος τελικά απολογήθηκε στον τότε συζυγό της, Ethan Hawke, την έκαναν "από δημιουργική συνεργάτιδα και ηθοποιό σε ένα σπασμένο εργαλείο".

Είναι χαρούμενη που ξημερώνει μία νέα εποχή με καλύτερες συνθήκες και πως μερικοί από τους άντρες που την παρενόχλησαν ζητούν συγγνώμη. Αλλά αυτό δεν αναιρεί ακριβώς τη ζημιά. "Ο Quentin τελικά εξιλεώθηκε με το να μου το δώσει μετά από 15 χρόνια, σωστά;" ειρωνεύτηκε. "Όχι πως έχει καμία σημασία τώρα, με τον μόνιμα κατεστραμμένο μου λαιμό και γόνατα."

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.