Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, οι γονείς του Ιβάν ένιωθαν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάστασή του ώστε με κάποιο τρόπο να απαλλάξουν το παιδί τους από το μαρτύριό του. Και αυτό παρά τις συγκινητικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών που παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή της γέννησής του τον γιο του βρετανού πρωθυπουργού.«Φτάσαμε σε οριακό σημείο», περιέγραφε τον Απρίλιο του 2015 σε συνέντευξή της η τότε Πρώτη Κυρία της Βρετανίας, Σαμάνθα Κάμερον. «Πολλοί γάμοι δεν επιβιώνουν, ο δικός μας έγινε ισχυρότερος. Θα μπορούσαμε να είμαστε θυμωμένοι με τον Θεό, αλλά νιώσαμε ότι μας τον έδωσε για να τον φροντίσουμε και εμείς κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», διηγείτο.
Σήμερα ο πατέρας Ντείβιντ Κάμερον μιλά όχι μόνο για τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος και τον πόνο που ένιωσε από τον πρόωρο χαμό του γιου του, αλλά και για τα διδάγματα που άντλησε από την εμπειρία του αυτή και το κυριότερο για την ανάγκη συνεχούς επένδυσης σε νέες επιστημονικές μεθόδους και την έρευνα ώστε να «χαρτογραφηθούν» τέτοιου είδους σπάνια σύνδρομα.«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που μου είπαν ότι είναι πολύ πιθανό να έχει το παιδί μου πρόβλημα», διηγείται σε άρθρο του στους Times. «Kαθόμουν στο γραφείο του γιατρού και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος αυτού που μου εξηγούσαν – όλων των ελπίδων και των ονείρων για τη ζωή του παιδιού σου και τη σκληρή πραγματικότητα ότι δεν θα είναι ποτέ τελικά όπως το ονειρευόσουν».
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.