CELEBRITIES

Ο Roman Polanski αποκάλεσε το κίνημα #ΜeToo "μαζική υστερία"


10 Μαΐου 2018

20170528-zaa-p127-004.jpg

Σε συνέντευξη που έδωσε στην πολωνική Newsweek, είπε ότι πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα συλλογικής υστερίας όπως στην περίπτωση της σφαγής την ημέρα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Γαλλία.

«Όλοι προσπαθούν να υποστηρίξουν αυτό το κίνημα, κυρίως από φόβο», είπε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω πως είναι εντελώς υποκριτικό», συνέχισε.

Μάλιστα, σύγκρινε το #MeToo με το δημόσιο θρήνο που πραγματοποιείται κάθε φορά που πεθαίνει ένας δικτάτορας από τη Βόρειο Κορέα, όπου όλοι κλαίνε τόσο που «δε γίνεται να μη γελάσεις».

Ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να γυρίζει ταινίες, ο 84χρονος αποβλήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου την περασμένη εβδομάδα.  Ο δικηγόρος του έστειλε επιστολή στην επιτροπή,  απειλώντας να κινηθεί νομικά εάν δεν του επιτραπεί να παρουσιάσει τη δική του πλευρά.

«Δε διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας, αλλά για την παραβίαση του δικαιώματός του για μία ακρόαση», έγραψε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, μίλησε στην εφημερίδα Newsweek λέγοντας ότι  «Ελπίζουμε να αποφύγουμε τη μήνυση. Η επιτροπή θα έπρεπε να σκεφτεί ‘Ας το πάρουμε από την αρχή. Θα ανακαλέσουμε την καθαίρεσή του και θα του δώσουμε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει την δική του οπτική’».

 

Διαβάστε επίσης: Οι ταινίες του 1980 με τον φακό του #MeToo

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.