CELEBRITIES

Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της United Colors of Benetton, Carlo Benetton


The Jennettes

11 Ιουλίου 2018

20180710_zaf_r103_016.jpg

Ο Carlo Benetton, το μικρότερο από τα τέσσερα αδέλφια που κρύβονται πίσω από τον τεράστιο ιταλικό οίκο United Colors of Benetton, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 10 Ιουλίου, στα 74 του χρόνια.

Μαζί με τους Luciano, Gilberto και Giuliana, ο πατέρας τριών παιδιών ίδρυσε την παγκοσμίου φήμης εταιρία του στο Ponzano Veneto, ένα μικρό χωριό της Ιταλίας. Σιγά σιγά, κυρίως στο διάστημα 1982-2000, οι διαφημιστικές τους καμπάνιες με το φωτογράφο Oliviero Toscani τους έφεραν στο προσκήνιο, καθώς άγγιζαν κοινωνικά ζητήματα, όπως το ρατσισμό. Αξέχαστη θα μας μείνει εκείνη στην οποία πρωταγωνιστούσε μία λευκή γυναίκα που θήλαζε έγχρωμο μωρό.

Η τελευταία δεκαετία, όμως, είναι καταστροφική για τη Benetton. Μαλιστα, ο Luciano Benetton αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί στα 83 του, ενώ δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι οι εξελίξεις αυτές του προκάλεσαν «αβάσταχτο πόνο».

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.