CELEBRITIES

Έσπασε ο Donald Trump τον μεγαλύτερο βασιλικό κανόνα στην ιστορία της μοναρχίας;


The Jennettes

16 Ιουλίου 2018

abaca_644234_042_1.jpg

O Donald Trump συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' για πρώτη φορά και όλα τα βλέμματα ήταν σταμμένα επάνω του, για να δουν αν θα ακολουθούσε τους κανόνες του βασιλικού πρωτοκόλλου. Υπάρχουν πολλά do's and dont's όταν συναντά κανείς τη βασίλισσα, συμπεριλαμβανομένου των να κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση (να δώσει το χέρι της) και να προχωρήσει πρώτη, κάτι με το οποίο ο Trump δυσκολεύτηκε ελαφρώς.

Η πρώτη του λάθος κίνηση έλαβε χώρα από τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησής τους -αφού ήδη την είχε αφήσει να περιμένει πάνω από 10 λεπτά-, όταν ο Trump πήγε να την χαιρετίσει. Της έδωσε το χέρι του, αλλά δεν έκανε υπόκλιση, αλλά ούτε και η Melania Trump.

Σύμφωνα με το επίσημο βασιλικό site, στη συνάντηση με τη μονάρχη, οι άντρες πρέπει να εκτελούν μία "υπόκλιση με τον λαιμό" δηλαδή να κατεβάζουν το κεφάλι, όχι να υποκλίνονται με ολόκληρο το σώμα. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μία μικρή υπόκλιση, λυγίζοντας ελαφρώς τα γόνατα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. "Οι Αμερικάνοι δεν υποκλίνονται σε ξένους ηγεμόνες," αναφέρει η royal expert, Marlene Koenig, στο HarpersBazaar.com. "O Justin Trudeau ως πρωθυπουργός του Καναδά έσκυψε ελαφρώς το κεφάλι αφού η βασίλισσα είναι Επικεφαλής του Κράτους του Καναδά. Είναι Ηγεμόνας του."

Όταν ο Barack Obama συνάντησε τη βασίλισσα στο παλάτι του Windsor το 2011, δεν έκανε ούτε εκείνος υπόκλιση, όπως αναφέρει το CNN. Ωστόσο, αναφέρθηκε σε εκείνη ως "Μεγαλειότατη", που είναι ο σωστός τρόπος να αναφερθεί κανείς στη βασίλισσα όταν μιλάει για εκείνη.

Την Παρασκευή, όταν ο Trump περπάτησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ μπροστά από τη βασιλική φρουρά της, φάνηκε να μην ήξερε πού να σταθεί. Παρ' όλα αυτά, άρχισε να περπατάει μπροστά της, αναγκάζοντάς την να κάνει κύκλο γύρω του για να βρεθεί ξανά δίπλα του.

Ο πρώην βασιλικός butler, Grant Harrold, σημειώνει πως το να περπατάς μπροστά από τη βασίλισσα θεωρείται τεράστιο λάθος, σύμφωνα με το Business Insider. "Αν πηγαίνουν κάπου ή περπατούν τριγύρω, η βασίλισσα θα περπατήσει ελαφρώς πιο μπροστά ή δίπλα στον Mr Trump," είχε πει ο Harrold πριν από τη συνάντησή τους. Η Koenig θεωρεί πως τα λάθη του Trump δεν είχαν τόσο να κάνουν με το να σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο, όσο με το ότι ο Trump "δεν καταλαβαίνει τι θα πει πρωτόκολλο".

"Η βασίλισσα ως βασίλισσα ξέρει πώς να διαχειρίζεται τους ανθρώπους μετά από 60 χρόνια εμπειρίας," λέει η Koenig. "O Trump είναι ανίδεος".

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.