CELEBRITIES

Γιατί ο Πρίγκιπας Harry λέγεται έτσι αφού το κανονικό του όνομα είναι Henry;


MMEINTANI

20 Ιουλίου 2018

20180717_zaa_ap2_078.jpg

Μπορεί οι περισσότεροι να μην γνωρίζαμε καν ποιο είναι το κανονικό επώνυμο του Πρίγκιπα Harry, ακόμα λιγότεροι όμως γνωρίζαμε και το ότι αυτό δεν είναι καν το πραγματικό του μικρό όνομα!

Και όμως, η φράση «ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle» που ακούμε και γράφουμε συνέχεια τον τελευταίο χρόνο θα ήταν πιο σωστή αν ανέφερε τον πρώτο ως “Henry” μιας και αυτό είναι το κανονικό του όνομα – για την ακρίβεια, έχει βαφτιστεί ως Henry Charles Albert David;

Γιατί όμως τον μάθαμε ως “Harry”; Το όνομα “Henry” προέρχεται από το παλιό γαλλικό όνομα Henri, με το πέρασμα των χρόνων όμως και ειδικά την περίοδο του Μεσαίωνα, η αγγλική εκδοχή του καθιερώθηκε ως Harry.

Έτσι, όταν η Πριγκίπισσα Diana και ο Πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσαν το όνομα του δεύτερου γιου τους, δήλωσαν πως ο επίσημος τίτλος θα ήταν Πρίγκιπας Henry Charles Albert David αλλά για την οικογένεια και τους οικείους του θα ήταν απλά ο “Harry”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.