CELEBRITIES

Διάσημοι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Neil Simon


The Jennettes

27 Αυγούστου 2018

20010510_gaf_g49_076.jpg

Ακόμα και αν δεν ξέρετε το όνομά του, που μάλλον είναι πολύ δύσκολο, σίγουρα έχετε γελάσει με την ψυχή σας με κάποιο τρυφερό του σενάριο για τη μεγάλη οθόνη ή κάποια θεατρική παράσταση. Μόνο, πέρσι στην Αθήνα είδαμε το «Παράξενο ζευγάρι» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη- που μάλιστα βρίσκεται σε περιοδεία- και την «Καινούργια σελίδα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Τα έργα του αμερικάνικου θεατρικού συγγραφέα Neil Simon, ο οποίος πέθανε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη στην ηλικία των 91 ετών, είχαν φανατικό κοινό σ’ όλο τον κόσμο. Το αμερικάνικο, αλλά και το παγκόσμιο θέατρο, του χρωστάει μερικά από τα πιο ευφυή, σπινθηροβόλα και ευφρόσυνα έργα του. Hταν ένας πραγματικός "μάστορας" της κωμωδίας και του σύγχρονου μπουλβάρ. Από αυτούς που λείπουν πολύ σήμερα...

Ο Simon ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς του Broadway όλων των εποχών και οι επιτυχίες συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών του θεάτρου σε ολόκληρη τη χώρα. Το πιο διάσημο έργο του «Το παράξενο ζευγάρι», έχει διασκευαστεί πολλές φορές και για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ήταν επίσης ο νικητής πολλαπλών βραβείων Oscar και Tony, καθώς και ενός βραβείου Pulitzer. Ο θάνατός του συγκίνησε πολλούς καλλιτέχνες που εξέφρασαν την αγάπη τους μέσω Twitter.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.