CELEBRITIES

23 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'


The Jennettes

29 Αυγούστου 2018

20180614_zaa_ap2_578.jpg

Η περσόνα της είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο βρετανικό λαό, ενώ έχει φανατικούς θαυμαστές σ’ όλο τον κόσμο. Η βασίλισσα Elizabeth Β', το 2015, έγινε η μεγαλύτερη μονάρχης, όταν ξεπέρασε τη βασιλεία της προ-γιαγιάς της Victoria.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθετε ακόμα 23 πράγματα για εκείνη, που μάλλον θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

Τα παρατσούκλια της

Πήρε το ψευδώνυμο «Lilibet», γιατί όταν ήταν μικρή και δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της. Ο βασιλιάς George συνηθίζει να μιλάει για τις κόρες του, λέγοντας: «Η Lilibet είναι η υπερηφάνεια μου, η Margaret είναι η χαρά μου».Είναι επίσης γνωστό πως ο σύζυγός της πρίγκιπας, Philip την αποκαλεί συχνά «λάχανο»

Σπούδασε ιστορία και νομική

Η βασίλισσα ήταν εκπαιδευμένη στο σπίτι από τους καλύτερους δασκάλους της Βρετανίας. Σπούδασε συνταγματική ιστορία και νομικά για να είναι προετοιμασμένη να αναλάβει το μελλοντικό της ρόλο. Επιπλέον μελέτησε και θέματα σχετικά με τη θρησκεία από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury.

Υπηρέτησε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βασίλισσα εκπαιδεύτηκε, ως μηχανικός και προσχώρησε στη βοηθητική εδαφική υπηρεσία το 1945. Ήταν η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που προσχώρησε στις ένοπλες υπηρεσίες ως ενεργό μέλος πλήρους απασχόλησης.

Γνώρισε τον πρίγκιπα, όταν ήταν οκτώ ετών

Αν και είχαν παρακολουθήσει πολλά ίδια events, όσο ήταν μικρά παιδιά. Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος συναντήθηκαν επίσημα το 1934 στο γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και του πρίγκιπα George, Δούκα του Kent.

Είχε οκτώ παράνυμφες

Η βασίλισσα είχε ένα αρκετά μεγάλο νυφικό πάρτι. Οι οκτώ παράνυμφες που επέλεξε ήταν η πριγκίπισσα Margaret, η πριγκίπισσα Alexandra of Kent, η Lady Caroline Montagu-Douglas-Scott, η Lady Mary Cambridge, η Pamela Mountbatten, η Margaret Elphinstone, and η Diana Bowes-Lyon.

Έμαθε να οδηγεί το 1945

Η βασίλισσα έμαθε οδήγηση, όσο ήταν στο στρατό, αν και συχνά έχει φωτογραφηθεί να κάνεις βόλτες χαρούμενη, οδηγώντας το Range Rover της ή Jaguar.

Έχει κάνει πέντε επίσημες επισκέψεις στις Η.Π.Α

Η βασίλισσα έχει κάνει πέντε επίσημες επισκέψεις στην Αμερική, κατά τη διάρκεια της θητείας της, το 1957, το 1976, το 1983, το 1991 και το 2007.

Είναι φιλόζωη

Η βασίλισσα γνώρισε τη ράτσα Welsh Corgis από τότε που ήταν νεαρή. Σήμερα έχει στην ιδιοκτησία της πάνω από 30 σκυλιά, τα οποία φροντίζει η ίδια.

Ο πρίγκιπας George την αποκαλεί «Gan-Gan»

Η Kate Middleton λέει ότι ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας George, αποκαλεί τη γιαγιά του «Gan Gan». Σύμφωνα με το PopSugar, το «Gan-Gan» είναι « ένας όρος που η βασιλική οικογένεια έχει χρησιμοποιήσει για να περιγράψει τις μεγάλες γιαγιάδες»

Μιλάει άπταιστα Γαλλικά

Η βασίλισσα Elizabeth έμαθε να μιλάει γαλλικά σε νεαρή ηλικία από Γάλλους και Βέλγους κυβερνήτες. Συχνά μιλάει στη γλώσσα της χώρας κατά την επίσκεψή της και

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας: «Είναι ένα προσόν, ο οποίο έχει εξασκήσει η Βασίλισσα, γιατί συχνά έχει λόγο να χρησιμοποιεί τα γαλλικά, όταν μιλάει σε πρεσβευτές και αρχηγούς κρατών από γαλλόφωνες χώρες και όταν επισκέπτεται γαλλόφωνες περιοχές του Καναδά».

Δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης, πινακίδα κυκλοφορίας ή διαβατήριο

Δεδομένου ότι όλα τα βρετανικά διαβατήρια εκδίδονται με το όνομα της βασίλισσας, η ίδια δεν χρειάζεται να έχει κανένα από αυτά. Επίσης, δεν απαιτεί άδεια οδήγησης ή πινακίδα κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό της.

Λαμβάνει περίπου 70.000 επιστολές ετησίως

Η βασίλισσα λαμβάνει περίπου 200-300 γράμματα την ημέρα. Επιλέγει μερικά για να τα διαβάσει και τα υπόλοιπα αναλαμβάνουν τα μέλη του προσωπικού της.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Royal αναφέρει ότι «Η βασίλισσα δείχνει σχεδόν όλη την αλληλογραφία της, σε καθημερινή βάση από έναν από τους ιδιωτικούς γραμματείς της, και ενδιαφέρεται έντονα για τα γράμματα που λαμβάνει από τον κόσμο».

Γιορτάζει δύο φορές γενέθλια

Αν και γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, η βασίλισσα έχει δύο αναγνωρισμένα γενέθλια. Η πρώτη είναι η πραγματική επέτειος της ημέρας που γεννήθηκε (21 Απριλίου) και μια ξεχωριστή ημέρα που χαρακτηρίζεται ως «επίσημα» γενέθλιά της, όταν ο καιρός είναι καλός, για την παρέλαση του Trooping the Color. Η παράδοση ξεκίνησε το 1748 με τον βασιλιά George II.

Η κορώνα της έσπασε την ημέρα του γάμου της

Η τιάρα που φορούσε η Βασίλισσα Elizabeth II την ημέρα του γάμου της κατασκευάστηκε το 1919 για τη γιαγιά της, την βασίλισσα Mary.

Την ημέρα του γάμου της, καθώς ο κομμωτής ταίριαζε το πέπλο με την τιάρα, το παλιό μεταλλικό αξεσουάρ έσπασε. Η μητέρα της βασίλισσας την παρηγόρησε λέγοντας πως «έχουμε δύο ακόμη ώρες μέχρι το γάμο και υπάρχουν άλλες τιάρες»

Πλήρωσε για το νυφικό της με κουπόνια από τον πόλεμο

Η βασίλισσα χρησιμοποίησε τα κουπόνια με το λογότυπό της και έλαβε ένα δώρο 200 κουπονιών από τη βρετανική κυβέρνηση για να αγοράσει το υλικό που χρειάστηκε για να δημιουργήσει το όμορφο νυφικό της. Το συγκεκριμένο νυφικό φόρεμα περιλάμβανε μια ουρά 13 μέτρων και πάνω 10.000 μαργαριτάρια που εισήχθησαν από τις ΗΠΑ.

Ο Πρίγκιπας Φίλιπ είναι ο τρίτος ξάδελφός της

Η βασίλισσα και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Philip, είναι ουσιαστικά τρίτα ξαδέλφια που σχετίζονται με τη βασίλισσα Victoria της Βρετανίας. Ο πρίγκιπας συνδέεται με τη βασίλισσα της Βρετανίας, καθώς ήταν και η δική τους γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του. Η Ελισάβετ συγγενεύει μαζί της από την πλευρά του πατέρα της .

Έχει ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Έχει αναφερθεί ότι η βασίλισσα αγόρασε ένα σύγχρονο ρετιρέ 8 εκατομμυρίων δολαρίων, 3,000 τετραγωνικών μέτρα στο United Nations Plaza στη Νέα Υόρκη το 2015. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Norman Foster, τον οποίο η ίδια η βασίλισσα κάλεσε το 1990.

Πίνει ένα ποτήρι σαμπάνια κάθε βράδυ

Η βασίλισσα συνηθίζει να πίνει ένα ποτήρι τζιν πριν το μεσημεριανό της μαζί με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο. Παράλληλα με το γεύμα της απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί, ενώ με το βραδινό γεύμα πίνει ένα Martini και ένα ποτήρι σαμπάνια το βράδυ.

Χρησιμοποιεί τη τσάντα στης «συνθηματικά»

Η βασίλισσα δεν κυκλοφορεί ποτέ χωρίς την τσάντα της και μάλιστα τη χρησιμοποιεί για να δίνει εντολές, με διακριτικό τρόπο στο προσωπικό της.

Λέγεται ότι αν βάλει την τσάντα στο τραπέζι, αυτό σημαίνει ότι θέλει να φύγει μέσα σε πέντε λεπτά. Αν βάλει την τσάντα στο πάτωμα, δείχνει ότι δεν απολαμβάνει τη συζήτηση και θέλει να διασωθεί.

Λαμβάνει εξωτικά ζώα ως δώρα

Η βασίλισσα λαμβάνει πολλά δώρα, και μερικά από τα πιο τρελά είναι κάποια ζώα. Έχει λάβει σχεδόν τα πάντα: άλογα, αγελάδες, ελέφαντες, καγκουρο, κύκνους, κροκόδειλους, λιοντάρια κ.α Πολύ συχνά μάλιστα τα δωρίζει στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

Φιλοξένησε την πρώτη εκδήλωση του παλατιού μόνο για γυναίκες

Το 2004, η βασίλισσα φιλοξένησε γεύμα «Γυναίκες επίτευξης» στο παλάτι του Buckingham. Η εκδήλωση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι και συμμετείχαν γυναίκες από την επιχειρηματική ζωή, την πολιτική, τη μόδα και τις τέχνες.

Έχει μια προσωπική ποιήτρια

Η βασίλισσα έχει επίσημη ποιήτρια, η οποία είναι μια τιμητική θέση που ορίζει ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Carol Ann Duffy έγινε η πρώτη γυναικεία που πήρε αυτή τη θέση το 2009. Συχνά γράφει ποιήματα για ειδικές εκδηλώσεις, όπως ο γάμος του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton ή η 6η επέτειος της βασιλικής στέψης.

Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να ξυπνά

Φυσικά η βασίλισσα δεν χρησιμοποιεί και το παλιό ξυπνητήρι. Ξυπνάει κάθε μέρα από μια άρπα, που παίζει έξω από το παράθυρό της για 15 λεπτά κάθε πρωί στις 9 το πρωί. Ο οργανοπαίκτης είναι γνωστός ως «Piper to the Sovereign»

Δείτε ακόμη: #RoyalWedding: Τα looks των διάσημων καλεσμένων του Harry και της Meghan

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.