CELEBRITIES

Η Keira Knightley επιστρέφει πιο φεμινίστρια από ποτέ


The Jennettes

19 Οκτωβρίου 2018

20181011_zaa_nc24_031_1.jpg

Η Keira Knightley μας έχει συνηθίσει σε ισχυρούς γυναικείους ρόλους, όμως ειδικά ο τελευταίος ρόλος της είναι η ιστορία μιας γυναίκας που η πατριαρχία της στερεί τη φωνή της.

Η Colette παντρεύτηκε έναν πολυ μεγαλύτερό της άντρα ο οποίος δημοσίευσε τα γραπτά της με το δικό του όνομα και αρνήθηκε να αφήσει τον κόσμο να μάθει ότι ήταν αυτή που κρατούσε την πένα. Γιατί; «γιατί όπως λέει και ο σύζυγός της, "όποιος κρατάει την πένα, γράφει την ιστορία"», είπε η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Keira Knightley δεν αφήνει την κόρη της να βλέπει ταινίες Disney

"Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να πούμε τις ιστορίες μας μόνες μας, με γυναίκες σεναριογράφους, γυναίκες σκηνοθέτες, είτε στην παραγωγή, είτε στο cast. Χρειαζόμαστε την ελευθερία να παίρνουμε χρόνο για τη μητρότητα, και για την πατρότητα, χωρίς κριτική. Να ζητάμε ισότητα στην πληρωμή και να κλείσουμε την ψαλίδα ανάμεσα στα φύλα, με ένα εκατομμύριο τρόπους. Το θέμα δεν είναι να βρούμε τη φωνή μας, το θέμα είναι να τη διεκδικήσουμε.

Είμαστε μια κοινότητα δημιουργών, έχουμε κάτι να πούμε κι έχουμε κάπου να το πούμε. Πρέπει να το κάνουμε μαζί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον να μοιάζει με επανάληψη του παρελθόντος. Κι όπως επανέλαβε και η Colette στον άντρα της, όταν τελικά απελευθερώθηκε, «Το χέρι που κρατάει την πένα γράφει την ιστορία». Πιάστε τις πένες σας, κυρίες μου".

Δείτε επίσης: Το ονειρεμένο διαμέρισμα της Keira Knightley που πουλήθηκε για 6 εκ. δολλάρια

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.