CELEBRITIES

Η Michelle Obama μιλάει για τη στιγμή που έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο με τη Βασίλισσα Ελισάβετ


The Jennettes

17 Νοεμβρίου 2018

20160422_zaa_ap2_046s.jpg

Στo νέο βιβλίο με τα απομνημονεύματά της, η Michelle Obama αποκάλυψε την δική της εκδοχή για τις δύο φορές που έσπασε το Βασιλικό Πρωτόκολλο κατά τη συνάντησή της με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το πρώτο ατόπημα συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση τον Απρίλιο του 2009. Στην υποδοχή των αρχηγών G20 στο παλάτι του Buckingham, η Michelle είχε μια στιγμή δεσίματος με την Ελισάβετ. Οι δύο κυρίες υπέφεραν φορώντας άβολα παπούτσια με τακούνια, και για εκείνα τα λεπτά, η πρώην Πρώτη Κυρία ξέχασε ότι συνομιλούσε με μια γυναίκα με διαμαντένιο στέμμα. "Ήμασταν δύο κουρασμένες κυρίες καταπιεσμένες από τα παπούτσια μας. Έκανα αυτό που κάνω πάντα ενστικτωδώς όταν νιώθω συνδεδεμένη με ένα καινούριο πρόσωπο, κι αυτό είναι το να εκφράσω ανοιχτά τα συναισθήματά μου. Πέρασα το χέρι μου τρυφερά στον ώμο της", θυμάται η Obama. Eκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για επικού μεγέθους παράβαση, καθώς απαγορεύεται να αγγίζει τη Βασίλισσα.

Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε και έκανε το γύρο του κόσμου, θυμίζοντας στην τότε Πρώτη Κυρία όλες τις στιγμές που είχε κατηγορηθεί για έλλειψη της απαραίτητης κομψότητας και καθωσπρεπισμού, πριν ο σύζυγός της αναλάβει τα ηνία του Λευκού Οίκου. Πάντως η Βασίλισσα δεν έδειξε να πειράζεται, καθώς αντί να απομακρυνθεί ήρθε πιο κοντά, και άγγιξε το χέρι της Michelle με το δικό της γαντοφορεμένο χέρι.

Η δεύτερη φορά που οι δύο κυρίες έσπασαν συνωμοτικά το πρωτόκολλο, ήταν το 2016, οπότε χρειάστηκε να βρεθούν σε ένα αυτοκίνητο που θα οδηγούσε ο πρίγκιπας Philip. Η αρχική ιδέα ήταν οτι η Michelle θα καθόταν στη θέση του συνοδηγού, αφήνοντας πίσω το συζυγό της με τη Βασίλισσα. Η Ελισάβετ όμως την προσκάλεσε στο πίσω κάθισμα. "Πάγωσα, προσπάθησα να θυμηθώ αν κάποιος με είχε προετοιμάσει για αυτό το σενάριο" γράφει η Michelle. "H Bασίλισσα κατάλαβε αμέσως το δισταγμό μου, και δε σήκωνε κουβέντα. 'Σου έδωσαν κάποιον κανόνα για αυτό;' ρώτησε, κουνώντας απαξιωτικά το χέρι της. 'Αυτά είναι σκουπίδια. Κάτσε όπου θες.'"

Δείτε τη gallery: Barack & Michelle Obama: Οι αγαπημένες μας στιγμές τους

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.