CELEBRITIES

Η Michelle Obama "ξέφυγε" και το κοινό το λατρεύει


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2018

20181011_zaf_k03_021.jpg

Το Σάββατο είχαμε να κάνουμε με μια πολύ ειλικρινή πρώην Πρώτη Κυρία στο Barclays Center στο Brooklyn. Μιλώντας έξω από τα δόντια, η Michelle Obama εξήγησε γιατί το να είναι μια γυναίκα δυναμική δεν δουλεύει στην πραγματικότα, και προκάλεσε αντιδράσεις.

«O γάμος ακόμα δεν είναι ίσος», είπε η Michelle στο κοινό που μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει μια από τις παρουσιάσεις του βιβλίου της. «Δεν είναι ίσος. Λέω στις γυναίκες ότι όσο κι αν τους λένε οτι μπορούν να τα έχουν όλα, δε γίνεται. Όχι την ίδια στιγμή, αυτό είναι ψέμα.». Η Μιchelle συνέχισε λέγοντας «It’s not always enough to lean in, because that sh*t doesn’t work», δηλαδή «Δεν αρκεί πάντα να είσαι δυναμική, γιατί αυτά τα σκ@τ@ δεν λειτουργούν». Φυσικά, η πρώην Πρώτη Κυρία διόρθωσε αμέσως τη διατύπωσή της, εξηγώντας ότι ένιωσε πολύ άνετα με το κοινό και ότι εννοούσε «αυτά τα πράγματα δεν λειτουργούν».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“If there’s one thing I’ve learned in life, it’s the power of using your voice.” @michelleobama #IAmBecoming

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barclays Center (@barclayscenter) στις

Παρόλο που η Michelle δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκφράσεις, το κοινό έδειξε την αμέριστη συμπάθεια και υποστήριξή του. Μια χρήστρια του twitter έγραψε ότι η Michelle Obama είναι η δική της πρόεδρος, ενώ μια άλλη δήλωσε ότι θα κάνει τατουάζ τη συγκεκριμένη φράση.

Συνοπτικά, η ιδέα του «leaning in» είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους, αντί για θέσεις υφιστάμενων. Ενώ ξεκίνησε ως έκφραση να αναφέρεται σε εργασιακό χώρο, κατέληξε να σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα: Να είναι επιτυχημένες επαγγελματίες και αφοσιωμένα μέλη της οικογένειας, αρκεί απλώς να αποδεχτούν την πρόκληση. Αυτό βέβαια είναι μια ιδέα που καταλήγει πολύ εύκολα να πιέζει τις γυναίκες περισσότερο από ότι να τις διευκολύνει.

Δείτε επίσης: Barack & Michelle Obama: Οι αγαπημένες μας στιγμές τους

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.