CELEBRITIES

5 σημαντικές στιγμές για τη μητρότητα που μας έδωσε το 2018


The Jennettes

28 Δεκεμβρίου 2018

20180915_zaa_nc34_0341.jpg

Δύσκολα αγνοεί κανείς τη σημασία που είχε το 2018 για τη μητρόττα. Από τα ζητήματα για το θηλασμό, μέχρι την επιλόχεια κατάθλιψη, πολλά κομβικά ζητήματα συζητήθηκαν, ενώ πολλές celebritites έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτήν την προσπάθεια.

Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές και συζητήσεις που έγιναν μέσα στο 2018 σε σχέση με τη μητρότητα.

1. H Adele μίλησε για την επιλόχεια ψύχωση

Τον Αύγουστο, η Adele έγραψε ένα συγκινητικό post, αφιερωμένο στην κολλητή της τη Laura, η οποία υπέφερε από επιλόχεια ψύχωση, μια σπάνια διαταραχή που ακολουθεί τη γέννα και μπορεί να περιλαμβάνει παραισθήσεις. Η Αdele δημοσιοποίησε την ιστορία, ενώ προέτρεψε τις μαμάδες να μιλάνε για το πώς νιώθουν, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

2. Η Michelle Obama αποκάλυψε ότι έκανε τη Sasha και τη Malia με εξωσωματική γονιμοποίηση

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση των απομνημονευμάτων της, η Michelle Obama δήλωσε ότι οι κόρες της Sasha και Malia είναι παιδιά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Η πρώην Πρώτη Κυρία είχε μια αποβολή και μετά από αυτό αισθανόταν ότι έχει αποτύχει. Αργότερα συνειδητοποίησε ότι λόγω της ηλικίας της, η εξωσωματική ήταν η καλύτερη λύση.

3. Η Keira Knightley δεν μάσησε τα λόγια της σε σχέση με τον τοκετό

H Keira Knightley είναι γενικώς γνωστή για το πόσο ανοιχτά μιλάει για ζητήματα σχετικά με τον φεμινισμό και τα γυναικεία δικαιώματα. Σε ένα κείμενο που έγραψε, αναφέρθηκε στον τοκετό, καθώς και στις προσδοκίες της κοινωνίας από τις γυναίκες που γεννάνε. Χωρίς να λειάνει τις γωνίες στο ελάχιστο, η Knightley μίλησε για τις τρομερές διεργασίες που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα στον τοκετό, αλλά και για την κοινωνική κατασκευή που θέλει τις γυναίκες να ανακάμπτουν αμέσως και να μη μιλάνε για αυτό.

4. Το πρώτο fashion show της Rihanna που περιλάμβανε έγκυα μοντέλα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m not a regular mom, I’m a black tie event durag mom ??‍♀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ slickwoods στις

Στο πρώτο της fashion show, η Rihanna δεν είχε ένα, αλλά δύο έγκυα μοντέλα. Μάλιστα η Slick Woods γέννησε ακριβώς μετά το fashion show.

5. H Khloe Kardashian μίλησε πολύ ειλικρινά για το θηλασμό

Το αν μια γυναίκα θα αποφασίσει να θηλάσει ή όχι, είναι κάτι που έγκειται στην προσωπική της επιλογή. Παρόλα αυτά, οι μαμάδες μοιάζουν πολλές φορές να μην την έχουν, κι αυτό είναι κάτι που επεσήμανε η Khloe Kardashian σε ένα tweet της.

"Δοκίμασα να θηλάσω για πολλές εβδομάδες", έγραψε. "Υποθέτω εξαιτίας του stress, το γάλα μου δεν ερχόταν. Προσπάθησα και απλώς δεν μπορούσα να της δώσω αρκετό. ¨Επρεπε να της δώσω φόρμουλα. Δοκίμασα κυριολεκτικά τα πάντα! Ήρθαν οι γιατροί να με ελέγξουν, συναντήθηκα με τον ειδικό, δοκίμασα με αντλία, ήπια τσάι, έφαγα κουλουράκια, έκανα ειδικά μασάζ κλπ. Απλώς δεν λειτουργούσε τίποτα για μένα. Όταν η True άρχισε να χάνει κιλά εξαιτίας αυτού, έπρεπε να της δώσω φόρμουλα."

Δείτε ακόμη: Αστείες εικόνες που απεικονίζουν τα προβλήματα των μαμάδων

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.