CELEBRITIES

Η Αlyssa Milano κατηγορήθηκε για υποκρισία μετά το τελευταίο της tweet


The Jennettes

12 Μαρτίου 2019

20180810_zap_g203_022.jpg

Η Αlyssa Milano έκανε ένα πολύ σημαντικό λάθος το Σαββατοκύριακο, κάνοντας τους χρήστες του twitter να την κατηγορήσουν για υποκρισία.

Την Παρασκευή, η Milano τίμησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, με ένα tweet υποστήριξης προς τις "transgender αδερφές" της. Παρόλο που το ίδιο το tweet ήταν άκακο, η απάντησή της σε μια ερώτηση από έναν χρήστη των social media ήταν αυτή που αποτέλεσε αιτία αντιπαράθεσης.

Απαντώντας στο αρχικό tweet, ο χρήστης του twitter τη ρώτησε αν είναι transgender κι εκείνη απάντησε ως εξής: "Είμαι trans, είμαι έγχρωμη, είμαι μετανάστρια, είμαι λεσβία, είμαι gay άντρας, είμαι ανάπηρη, είμαι τα πάντα. Το ίδιο κι εσύ Kirk. Μη φοβάσαι ο,τι δεν γνωρίζεις και δεν καταλαβαίνεις. Κανείς δε θέλει να σε βλάψει. Όλοι ψάχνουμε το ιδανικό τέλος για το παραμύθι μας".

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν αρκετά άσχημες. Ένας χρήστης των social media αποκάλεσε την απάντησή της "αλαζονική" και "αηδιαστική". Κάποιος άλλος ένιωσε ότι η Milano προσπαθεί να επωφεληθεί από την προνομιούχα θέση της για να κάνει μια τέτοια δήλωση.

Η συντηρητική μουσικός Joy Villa της έγραψε ότι "Δεν λειτουργεί έτσι αυτό" και συνέχισε εξηγώντας ότι "δεν μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς έτσι επειδή συναισθάνεσαι. Δεν είσαι gay, δεν έχεις ζήσει αυτή τη ζωή. Δεν είσαι έγχρωμη, δεν το έχεις ζήσει αυτό. Είσαι μια πλούσια λευκή celebrity, η οποία είναι το χειρότερο είδος φεμινίστρας. ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ".

Κάποιος άλλος έγραψε: "Δεν είναι ούτε τοσο ενσυνείδητο ούτε τόσο εμψυχωτικό να ανακυρήσσεις τον εαυτό σου μειονότητα ενώ δεν είσαι. Έλα τώρα".

"Όχι", συμπλήρωσε ο συγγραφέας και ακτιβιστής George Johnson. "Είσαι συνήγορος. Να είσαι οκ με αυτό. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να πεις οτι εισαι μαζί μας. Δεν μπορείς να προσποιηθείς μια εμπειρία που δεν έχεις. Δεν κινείσαι σε κανέναν χώρο όπως αυτές οι ομάδες. Αυτή είναι η προσέγγιση της κατηγορίας 'δεν βλέπω χρώμα' η οποια ειναι καταπιεστική διαγράφει (ενν. τις πραγματικές προσπάθειες)"

Πολλές παρεμφερείς απαντήσεις (λιγότερο ή περισσότερο ευγενικές) ακολούθησαν, οι οποίες προσπαθούσαν να εξηγήσουν στην Milano ότι είναι διαφορετικό να υποστηρίζει και διαφορετικό να ταυτίζεται.

Η ίδια πάντως απάντησε ως εξής: "Χαίρομαι που αυτό το tweet προκάλεσε συζήτηση. Λυπάμαι πολύ αν κάποιοι προσβλήθηκαν. Σας βλέπω και σας ακούω. Αλλά μια υπενθύμιση, η ενσυναίσθηση δεν είναι κακό πράγμα. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές και η κυριολεκτική ερμηνεία δεν είναι πάντα επιθυμητή. Μπορώ να αναγνωρίζω χωρίς να ταυτίζομαι. Και τα δύο έχουν πολλή δύναμη".

Δείτε ακόμη: Ines Rau: Το πρώτο transgender μοντέλο που γίνεται εξώφυλλο στο Playboy

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.