CELEBRITIES

Penelope Cruz: Οι πιο iconic ρόλοι της αγαπημένης Ισπανίδας του Hollywood που έγινε 45 ετών


The Jennettes

29 Απριλίου 2019

volver_2156.jpeg

Η Penelope Cruz είναι ηθοποιός από όταν ήταν 16 ετών και πλέον είναι δύσκολο να φανταστούμε το Hollywood χωρίς αυτήν. Η Ισπανίδα ηθοποιός γίνεται σήμερα 45 ετών και είναι μια από τις πιο εμβληματικές Ισπανίδες ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει παίξει στο πλευρό του Johnny Depp, του Javier Bardem και πολλών άλλων τεράστιων stars, ενώ έχει ενσαρκώσει πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών.

Για τα γενέθλιά της, κάνουμε μια αναδρομή στους πιο iconic ρόλους της.

Jamón Jamón (1992)

O πρώτος ρόλος της 18χρονης Penélope Cruz ήταν στην ταινία Jamón Jamón του Bigas Luna, όπου παίζει τη Silvia, την απελευθερωμένη και ασθησιακή νεαρή που ερωτεύεται τον Raul (Javier Bardem), τον οποίο πληρώνει η μητριά της για να τη σαγηνεύσει. Το σκανδαλώδες ντεμπούτο της έκανε την νεαρή τότε Μαδριλένια ένα ανερχόμενο sex symbol ενώ εκεί γνώρισε τον Javier Bardem, με τον οποίο παντρεύτηκε σχεδόν 20 χρόνια αργότερα.

Άνοιξε τα μάτια

Το 1997, ο Alejandro Amenábar διάλεξε την Cruz για τον ρόλο της Sofia στην ταινία Abre los ojos (Άνοιξε τα μάτια). Σε αυτήν την ταινία που κινείται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, η Cruz ενσαρκώνει μια απελπισμένη κοπέλα, της οποίας ο σύντροφος έχει παραμορφωθεί από ένα ατύχημα και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του, ενώ η ψυχική του υγεία απειλείται.

Γυναίκα από πάνω - Woman On Top (2000)

Μπορεί να είχε εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες πριν το Woman On Top, αλλά παραμένει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ. Σε αυτήν την ταινία, η Cruz παίζει την Isabella Oliveira, μια Βραζιλιάνα σεφ που μετακομίζει στο San Francisco αφότου ο σύζυγός της την απατάει.

Vanilla Sky (2001)

Το 2001, η καριέρα της Cruz απογειώθηκε, καθώς συμμετείχε στο πρώτο της μεγάλο αμερικάνικο blockbuster, το Vanilla Sky. Στην αμερικάνικη εκδοχή του "Άνοιξε τα μάτια", η Cruz επέστρεψε στο ρόλο της Sofia Serrano, που ερωτεύεται τον playboy Tom Cruise αλλά τον απορρίπτει αφότου παραμορφωθεί εντελώς μετά από ένα τροχαίο.

Blow (2001)

To Blow είναι η αληθινή ιστορία για το πώς ο Αμερικανός George Jung (Johnny Depp) και το καρτέλ Medellin, υπό την ηγεσία του Pablo Escobar, δημιούργησαν την αμερικάνικη αγορά κοκαΐνης τη δεκαετία του '70. Στην ταινία, η Cruz ενσαρκώνει τη σύζυγο του George, Mirtha Jung.

Γύρνα Πίσω - Volver (2006)

To Volver ήταν η τρίτη συνεργασία της ηθοποιού με τον Pedro Almodóvar, και ίσως η πιο αξιομνημόνευτη. Παίζει την Raimunda, έναν κωμικοτραγικό ρόλο, πολύ χαρακτηριστικό για τον Ισπανό σκηνοθέτη, ο οποίος οδήγησε σε ένα βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών και σε πολλές άλλες βραβεύσεις και υποψηφιότητες ανά τον κόσμο.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Σε αυτό το αισθησιακό και ηλιόλουστο φιλμ του Woody Allen, η Cruz εμφανίζεται μαζί με την Scarlett Johansson και τον Javier Bardem, στο ρόλο της Maria Elena, της πρώην συζύγου του Juan Antonio, ο οποίος αποπλανεί την Cristina και τη Vicky μαζί. Το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της σε αυτήν την ταινία της χάρισε το Oscar Β' γυναικείου ρόλου, κάνοντάς την την πρώτη Ισπανίδα ηθοποιό που βραβεύτηκε από την Ακαδημία.

Nine (2009)

Με το εντυπωσιακό σώμα της, τον φλογερό χαρακτήρα και το αισθησιακό βλέμμα της, η Penelope Cruz ενσαρκώνει την Carla, την ερωμένη του ιταλού σκηνοθέτη Guido Contini (Daniel Day-Lewis) στο Nine του Rob Marshall. Η ταινία κάνει το πορτρέτο των γυναικών που σημάδεψαν τη ζωή του σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην αφοσιωμένη γυναίκα του (Marion Cotillard) και την Carla.

Χρόνια πολλά Penelope Cruz!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.