CELEBRITIES

Archie Harrison: Τι σημαίνει το όνομα του νέου royal μωρού;


The Jennettes

9 Μαΐου 2019

20190508_zaf_x99_072.jpg

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex ονόμασαν το μικρό αγοράκι τους, Archie Harrison.

O Harry και η Meghan καλωσόρισαν το παιδί τους στον κόσμο τις πρώτες ώρες της 6ης Μαίου. Την Τετάρτη, ο κόσμος τον είδε για πρώτη φορά μέσα από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο παλάτι του Windsor με τους γονείς του.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε ολόκληρο το όνομά του, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, με μία υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία του Archie να συναντά την προ-γιαγιά του και τον προ-πάππο του, την βασίλισσα και τον δούκα του Εδιμβούργου, στο Windsor, την Τετάρτη. Η γιαγιά του, Doria Ragland, ήταν επίσης εκεί και φαίνεται στη φωτογραφία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Το όνομα Archie είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τα αγόρια στην Αγγλία. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές του ONS, ήταν το 18ο πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια το 2017, ανεβαίνοντας 15 θέσεις από το 2007. Στο μεταξύ, το Harrison είναι το 34ο πιο δημοφιλές όνομα για αγότια, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις σε σχέση με 10 χρόνια πριν.

Το Archie σημαίνει "αποφασιστικός και θαρραλέος" σύμφωνα με έναν ειδικό που πιστεύει πως είναι μία "υπέροχη επιλογή αφού συνδέει μεγαλοπρέπεια και παράδοση ενώ έχει και τις αστείες ιδιότητες του Harry".

Όσον αφορά την ετυμολογία, το Harrison σημαίνει κυριολεκτικά ο γιος του Harry ή Henry, οπότε η επιλογή είναι αυτονόητη. Ωστόσο, ένας ειδικός αναφέρει πως το συγκεκριμένο καλύπτει και την αμερικάνικη μόδα του να χρησιμοποιούνται επώνυμα ως ονόματα.

 

Δείτε ακόμη: #RoyalWedding: Τα looks των διάσημων καλεσμένων του Harry και της Meghan

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.