CELEBRITIES

O Βασίλης Κεκάτος είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες


26 Μαΐου 2019

20190525_zia_p169_347.jpg

Ο Χρυσός Φοίνικας για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους απονεμήθηκε εχθές στον Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για την τέταρτη ταινία του με τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» στο 72ο Φεστιβαλών Καννών. Ο Βασίλης Κεκάτος είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει αυτό το βραβείο στη διοργάνωση.

«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» είναι η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη, μετά τις «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθάνουν» (2018) που συμμετείχε πέρσι στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και Sundance, «Zero Star Hotel» (2016) και «Ανάδρομο» (2015).

Η ταινία του κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίστηκαν για τον πολυπόθητο βραβείο. Η υπόθεσή της αφορά δύο άγνωστους άντρες, που συναντιούνται τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του, ενώ άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ, όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Ο Βασίλης Κεκάτος τη στιγμή που παραλαμβάνει το βραβείο είναι φανερά συγκινημένος και ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες τους, ενώ κλείνει την ομιλία του με ένα  «ευχαριστώ πολύ» στα ελληνικά.

Λίγο νωρίτερα  είχε κερδίσει και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους ταινίας  για το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

Δείτε στη gallery: Τα πιο λαμπερά looks στο red carpet του Φεστιβάλ Καννών 2019

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.