CELEBRITIES

O πρίγκιπας William μίλησε για το πώς θα ένιωθε αν το παιδί του άνηκε στην LGBTQ+ κοινότητα


The Jennettes

27 Ιουνίου 2019

20181115_zaa_nc34_243.jpg

Την Τετάρτη, ο πρίγκιπας William επισκέφθηκε την akt, μία φιλανθρωπική οργάνωση που που εστιάζει στην έλλειψη στέγης των νέων της LGBTQ + κοινότητας. Σύμφωνα με την οργάνωση, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας επισκέφθηκε μία φιλανθρωπική οργάνωση για νέους LGBTQ+. O δούκας του Cambridge βοήθησε να ανοίξει το νέο YouthSpace της akt στο Hoxton του Λονδίνου και γνώρισε το νέο προσωπικό, τους εθελοντές και τους νέους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα Pride και της παρέλασης για το Pride στο Λονδίνο στις 6 Ιουλίου, ο William ρωτήθηκε για το πώς θα ένιωθε αν τα δικά του παιδιά δήλωναν μέλη της LGBTQ+ κοινότητας. Εκείνος και η Kate Middleton έχουν τρία παιδιά: τον πρίγκιπα George, 5, την πριγκίπισσα Charlotte, 4 και τον πρίγκιπα Louis, 1.

Ο πρίγκιπας William είπε: "Πιστεύω πως δεν το σκέφτεσαι μέχρι που να γίνεις γονιός και πιστεύω: προφανώς απόλυτα αποδεκτό από εμένα".

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως έχει υπόψην του το ενδεχόμενο "αντίδρασης" και το πώς η σεξουαλικότητα των παιδιών του θα "ερμηνεύονταν" στους δημόσιους ρόλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σημείωσε πως εκείνος και η Kate Middleton "έχουν κάνει πολλές συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι".

"Άρχισα να το σκέφτομαι μόνο όταν έκανα παιδιά," είπε. "Οπότε, είναι κάτι που μου δημιουργεί άγχος, όχι για το αν θα είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά για την πίεση που πρόκειται να δεχθούν και το πόσο πιο δύσκολη θα μπορούσε να γίνει η ζωή τους", δήλωσε.

Συνέχισε λέγοντας: "Υποστηρίζω απόλυτα οποιαδήποτε απόφαση πάρουν, αλλά με ανησυχεί ως γονέα, το πόσα εμπόδια, πόσες λέξεις γεμάτες μίσος και πόση καταδίωξη και διακρίσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν, αυτό είναι που με ανησυχεί λίγο."

Ο William δήλωσε επίσης πως πρέπει "όλοι μας να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε" το στίγμα και τις παλαιικές απόψεις προς την LGBTQ+ κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, δήλωσε επίσης το ότι είναι "συγκλονισμένος" από την πρόσφατη επίθεση σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφυλων γυναικών σε ένα λεωφορείο στο Λονδίνο. "Τα πράγματα έχουν προχωρήσει, αλλά όχι όσο πρέπει," είπε.

 

Δείτε ακόμη: Οι 6 πιο αμήχανες στιγμές των royals

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.