CELEBRITIES

Οι Beatles μέσα από τον φακό της Linda McCartney


1 Ιουλίου 2019

screenshot_2019-07-01_oi_beatles_mesa_apo_ton_fako_tis_linta_makkartnei.png

Η Λίντα Ιστμαν (φωτογραφία κάτω), η οποία από το 1969 μέχρι το τέλος της ζωής της το 1998 έγινε Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, ήταν μία διακεκριμμένη φωτογράφος που απαθανάτισε μία ολόκληρη γενιά ροκ σταρ, και προτού παντρευτεί τον Πολ. Με αφορμή την αναδρομική φωτογραφική έκθεση που είναι αφιερωμένη στο έργο της και θα φιλοξενηθεί σε γκαλερί στη Γλασκόβη από τις 5 Ιουλίου 2019 ως τις 12 Ιανουαρίου του 2020, το θρυλικό «Σκαθάρι» εξηγεί πώς η ματιά της, τον έμαθε να βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια. Η γυναίκα που έζησε σε απόσταση αναπνοής την ξέφρενη δόξα των Beatles, ήξερε να σηκώνει τη φωτογραφική της μηχανή όταν έπρεπε.

«Το έλεγα σαν αστείο, αλλά πολλές φορές το εννοούσα: ήμουν εκείνος που κατέστρεψε την καριέρα της Λίντα. Εγινε γνωστή ως «η γυναίκα του Πολ» και το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από το φωτογραφικό της έργο, στην προσωπική της ζωή. Οσο όμως τα χρόνια περνούσε, ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται πόσο καλή ήταν σε αυτό που έκανε. Οπότε ναι, κέρδισε αισίως την προσοχή και την αναγνώριση που της άξιζε, αλλά στις αρχές όλα περιστρέφονταν γύρω από τον «γάμο της χρονιάς»» λέει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ στον Αλέξη Πετρίδη, σε συνέντευξη που του έδωσε για τον Guardian.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protagon

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.