CELEBRITIES

Μηνύματα αφύπνισης και θυμού από τους διάσημους για τη φωτιά στον Αμαζόνιο


23 Αυγούστου 2019

Μηνύματα αφύπνισης και θυμού από τους διάσημους για τη φωτιά στον Αμαζόνιο

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στα δάση του Αμαζονίου έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.  Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, οι πυρκαγιές, που καίνε επί μέρες απέραντες εκτάσεις, έχουν απλωθεί στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ – φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας.

Το μαύρο νέφος που έχει απλωθεί πάνω από το Σάο Πάολο, έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι έχουν γεμίσει τα social media με αναρτήσεις απ’ την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Τις τελευταίες ημέρες διάσημοι ανά τον κόσμο εκφράζουν την αγωνία τους για την τύχη του δάσους της Βραζιλίας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, και απαιτούν να γίνει κάτι εδώ και τώρα τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Η Madonna ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την καταστροφή και απεύθυνε μήνυμα στον πρόεδρο της Βραζιλίας, γράφοντας: «Οι φωτιές μεγαλώνουν και η Αμαζονία συνεχίζει να φλέγεται. Είναι μια καταστροφή για την Βραζιλία, στους ιθαγενείς που ζουν εκεί και στα φυτά και τα ζώα που συνθέτουν το πιο σημαντικό δάσος από άποψη βιοποικιλότητας. Πρόεδρε Bolsonaro, σας παρακαλώ, αλλάξτε την πολιτική σας και σώστε την χώρα σας και τον πλανήτη».

Ο Leonardo DiCaprio που είναι γνωστός για τις δράσεις του για την προστασία του πλανήτη, ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες και ενημερώνει για τις νέες εξελίξεις.

Η Alessandra Ambrosio που κατάγεται από τη Βραζιλία έκανε μια ανάρτηση στην οποία απεικονίζεται ένα φλεγόμενο δάσος  του Αμαζονίου και έγραψε στη λεζάντα: «Το δάσος του Αμαζονίου φλέγεται για πάνω από τρεις βδομάδες. Είμαστε στο όριο να το χάσουμε εντελώς, αν δε σβηστεί σύντομα η φωτιά. Η απώλεια των δέντρων, η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι η αιτία της κλιματικής αλλαγής κι όμως κανείς δεν λέει κουβέντα. Κανείς δεν κάνει τίποτα για το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον πλανήτη μας. Κανείς δεν κάνει τίποτα για μερικούς από τους πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο. Κανείς δεν κάνει τίποτα για τα υπέροχα ζώα. Η μητέρα φύση είναι θυμωμένη μαζί μας…Γι΄αυτό πρέπει όλοι ΑΜΕΣΑ να αφυπνιστούμε πριν βιώσουμε πολύ χειρότερες συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς μας και της μη δράσης. Γι΄αυτό το να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε, είναι το πιο καίριο αυτή τη στιγμή, ώστε να σωθεί το δάσος.»

O Lewis Hamilton ο οδηγός της Φόρμουλα έγραψε: «Βλέπουμε τον κόσμο μας να υποφέρει»

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αμαζόνιος γνώρισε φέτος διπλάσιες πυρκαγιές από την περσινή θερινή σεζόν. Πάνω από 73.000 εστίες φωτιάς σε σχέση με τις 40.000 της περασμένης χρονιάς. Κανένα από τα δύο νούμερα βέβαια δεν είναι φυσιολογικά. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ξηρασία είναι μόλις η μία αιτία για τις τόσες πυρκαγιές. Η άλλη είναι οι πυρκαγιές που βάζουν οι γαιοκτήμονες για να αποψιλωθεί το δάσος και να χρησιμοποιήσουν την ξυλεία του για εμπόριο. 


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.