CELEBRITIES

«Sex»: Η ιστορία πίσω από το πιο τολμηρό και σκανδαλώδες βιβλίο της Madonna


The Jennettes

21 Οκτωβρίου 2019

«Sex»: Η ιστορία πίσω από το πιο τολμηρό και σκανδαλώδες βιβλίο της Madonna

Σαν σήμερα, στις 21 Οκτωβρίου του 1992, η Madonna προκαλεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, κυκλοφορώντας το «Sex», ένα βιβλίο με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις του κόσμου και των ΜΜΕ, με το πέρασμα του χρόνου το αμφιλεγόμενο βιβλίο θεωρήθηκε ένα μετα- φεμινιστικό έργο τέχνης, ενώ έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα βιβλία που κυκλοφόρησαν ποτέ. 

Το φωτογραφικό λεύκωμα της διάσημης τραγουδίστριας στην αρχή, είχε κυκλοφορήσει σε λίγα αντίτυπα, αλλά σε λίγο διάστημα κατέληξε να είναι ένα coffee table βιβλίο που γράφτηκε από την ίδια με φωτογραφίες τραβηγμένες από τον Steven Meisel και μερικές σκηνές γυρισμάτων από τον Fabien Baron.

Το «Sex», που κυκλοφόρησε από τις Warner Books, Maverick και Callaway Books, ήταν ιδέα της Madonna για ένα βιβλίο με ερωτικές φωτογραφίες, ώσπου τελικά αποφάσισε και η ίδια να συμμετάσχει σε αυτό. Η τραγουδίστρια έγραψε μάλιστα, το βιβλίο ως ένας χαρακτήρας, τον οποίο ονόμασε Mistress Dita και είναι εμπνευσμένος από ταινίες της δεκαετίας του’ 30 της ηθοποιού Dita Parlo. 

Το σκανδαλώδες βιβλίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα με το μοντέλο Naomi Campbell, την ηθοποιό Isabella Rossellini, τον ράπερ Big Daddy Kane και Vanilla Ice, τον γκέι πορνοστάρ Joey Stefano, τον ηθοποιό Udo Kier και τον Ingrid Casares, ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Το περιεχόμενο και το φωτογραφικό υλικό του «Sex» απευθύνονται σε ενήλικες, καθώς περιέχει ελαφρύ πορνογραφικό υλικό και προσομοιώσεις σεξουαλικών πράξεων. 

Το making of της φωτογράφισης κυκλοφόρησε μάλιστα, και σε συλλεκτικό dvd, το οποίο περιείχε βιντεοκλίπ από το άλμπουμ Erotica και βίντεο από τις εμφανίσεις στην εκπομπή «Sathurday Night Live».

Το τολμηρό εγχείρημα της Madonna ήταν μια παροδική εμπορική επιτυχία, καταφέρνοντας να πουλήσει πάνω από 150.000 αντίτυπα την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και 500.000 την πρώτη εβδομάδα μόνο στην Αμερική, φτάνοντας την κορυφή της λίστας New York Times Best Seller. Αυτό προκάλεσε έντονη αντίδραση από κριτικούς και οπαδούς της τραγουδίστριας, οι οποίοι θεωρούσαν ότι το είχε παρατραβήξει. 

Με το πέρασμα των χρόνων, η κριτική υποδοχή του βιβλίου έγινε πιο θετική, κρίνοντας ότι ήταν μια καθοριστική φάση στην καριέρα της. Το βιβλίο θεωρείται πλέον ένα τολμηρό, μετα-φεμινιστικό έργο τέχνης ενώ έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα βιβλία που κυκλοφόρησαν ποτέ. 

Δείτε ακόμη: Madonna: Η βασίλισσα της Ποπ, "Madonna: Η βασίλισσα της Ποπ, 18 χρονών χορεύει γυμνή μπαλέτο  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.