CELEBRITIES

Η Billie Eilish απαντά στο Body Shaming μέσα από ένα δυνατό video, μένοντας σχεδόν γυμνή


The Jennettes

11 Μαρτίου 2020

Η Billie Eilish απαντά στο Body Shaming μέσα από ένα δυνατό video, μένοντας σχεδόν γυμνή

Κατά του body shaming τάχθηκε ανοιχτά η Billie Eilish στην πρώτη συναυλία της περιοδείας της στο Miami. Με ένα video που ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του show της, που ξεκίνησε με την Eilish να κρέμεται σε καλώδια πάνω από ένα αιωρούμενο κρεβάτι, η ίδια καλεί σε αφύπνιση κάθε γυναίκα.

Με ένα εμπνευσμένο video από τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για το σώμα της, η νεαρή τραγουδίστρια καλεί όλες τις γυναίκες να εναντιωθούν στις προκαταλήψεις που δέχονται για τη διαφορετικότητα και τα κιλά τους. 

Το φορτισμένο συναισθηματικά, video προβλήθηκε σε διάλειμμα ενώ κατά το παρελθόν η Eilish έχει δηλώσει πως φορά φαρδιά ρούχα για να αποφεύγει τα σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου για το σώμα της. Η ίδια απαντά στο body shaming με αυτό το video, κατά τη διάρκεια του οποίου, φαίνεται να βγάζει το ένα ρούχο της μετά το άλλο, μένοντας μόνο με το σουτιέν της, προτού βυθιστεί συμβολικά κάτω από την επιφάνεια ενός μαύρου υγρού.

Η τραγουδίστρια προειδοποιεί τους ανθρώπους να μη βγάζουν «συμπεράσματα για τους συνανθρώπους τους βάσει του μεγέθους τους», κάνοντάς μας να αγαπήσουμε το σώμα μας όπως ακριβώς είναι!

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Billie Eilish για το body shaming:

«Πραγματικά με γνωρίζεις; Έχεις απόψεις για τις απόψεις μου, τη μουσική μου, τα ρούχα μου, το σώμα μου. Κάποιοι άνθρωποι σιχαίνονται αυτά που φοράω, κάποιοι άλλοι τα επαινούν. Κάποιοι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να ντροπιάσουν άλλους, κάποιοι άλλοι για να ντροπιάσουν εμένα. Όμως, νιώθω πως με παρακολουθείς... πάντα. Και τίποτα από ό,τι κάνω δεν μένει αθέατο. Ενώ νιώθω το βλέμμα σου, την αποδοκιμασία σου ή την ανακούφισή σου, αν ζούσα με αυτά, δεν θα ήμουν σε θέση να κάνω βήμα.

Με θέλεις μικρότερη; Πιο αδύναμη; Ψηλότερη; Μήπως θέλεις να σωπάσω; Σε προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Οι γοφοί μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα, δεν είναι αυτό που ήθελες; Αν αυτό που φοράω είναι άνετο, δεν είμαι γυναίκα. Αν φοράω λιγότερα, είμαι τσούλα. Παρότι δεν έχεις δει ποτέ το σώμα μου, εξακολουθείς να κρίνεις αυτό κι εμένα. Γιατί;

Βγάζεις συμπεράσματα για τους ανθρώπους βάσει του μεγέθους τους. Αποφασίζουμε ποιοι είναι. Αποφασίζουμε τι αξίζουν. Είτε φοράω πολλά, είτε λίγα, ποιος αποφασίζει ποια είμαι; Η αξία μου βασίζεται μόνο στη δική σου αντίληψη; Ή μήπως η άποψή σου δεν είναι δική μου ευθύνη;»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.