CELEBRITIES

H βασίλισσα Ελισάβετ στη λίστα των μακροβιότερων βασιλιάδων στην παγκόσμια ιστορία


The Jennettes

12 Μαρτίου 2020

H βασίλισσα Ελισάβετ στη λίστα των μακροβιότερων βασιλιάδων στην παγκόσμια ιστορία

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε μία ακόμη σπουδαία τιμητική διάκριση για τα χρόνια που είναι στο βασίλειο.

Η 93χρονη μονάρχης της Αγγλίας είναι η τέταρτη μακροβιότερη βασίλισσα επάνω στον θρόνο στην παγκόσμια ιστορία, ύστερα από την ανακοίνωση του τιμητικού τίτλου την Τετάρτη.

Η Ελισάβετ βρίσκεται στον θρόνο από το 1952, δηλαδή 68 χρόνια και 33 μέρες, κατακτώντας την τέταρτη θέση στην ιστορία μαζί με τον βασιλιά K'inich Janaab' Pakal της αρχαίας πόλης των Μάγια κατά τον έβδομο αιώνα. Στη λίστα των μακροβιότερων βασιλιάδων στον θρόνο που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία, είναι ο Louis XIV της Γαλλίας από το 1643 έως το 1715, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Bhumibol Adulyadej από το 1946 έως το 2016 και ο Johann II του Liechtenstein, που ήταν στον θρόνο από το 1858 έως το 1929. 

Παρόλο που η βασίλισσα Ελισάβετ χρειάζεται ακόμη τέσσερα χρόνια στον θρόνο για να σπάσει κάθε ρεκόρ πάνω στην εξουσία, είναι η μεγαλύτερη μονάρχης που είναι ακόμη εν ζωή μετά τον Hassanal Bolkiah που είναι ο βασιλιάς του Brunei εδώ και 52 χρόνια και 107 μέρες. 

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.